Menu Premium

Six Days in Fallujah was (tijdelijk) bij Sony Santa Monica in ontwikkeling

JeffreyHage 19/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De makers van God of War waren een tijd geleden bezig met iets heel anders. De studio die nu onder de naam Sony Santa Monica bekend staat, kreeg de controversiële shooter Six Days in Fallujah toegespeeld. Dit claimt ontwikkelaar David Jaffe in zijn YouTube show in gesprek met Days Gone schrijver John Garvin. De shooter staat tot op de dag van vandaag onder grote druk, nadat onder andere een moslimorganisatie de game op de PlayStation en Xbox wil bannen.

Six Days in Fallujah

Six Days in Fallujah is een meer dan controversiële shooter die – ooit – in 2009 door Konami werd opgepakt. Konami bedankte uiteindelijk vrij snel voor de game, omdat het nogal wat politiek commentaar opleverde. Iets waarvan de makers overigens zelf zeiden dat een game dat nooit moet doen. De game draait om een echte oorlog, waarbij de slag om Fallujah (die plaatsvond in Irak) na wordt gebootst. Met nogal wat gruweldaden tegen de obschuldige burgers aldaar. Inmiddels is de game opnieuw in ontwikkeling bij Highwire en Atomic games, maar de problemen die eerder al rondom de game speelden, blijven overeind. Het grootste commentaar op de game is dat het alleen het verhaal van de Amerikaanse soldaten wordt belicht. Het leed wat de moslims tijdens deze slag is aangedaan is compleet weggemoffeld.

Controverse stopt niet

Het vreemde rondom al het nieuws van deze game is dat de game nog wel steeds in ontwikkeling is. En – zo blijkt nu – dus ook tijdelijk bij Sony in Santa Monica. En het is opmerkelijk te noemen dat deze game – waar zoveel aan kleeft – ook bij Sony in ontwikkeling is geweest. Het begint er steeds meer op te lijken dat deze game door niemand echt uitgegeven wil worden. En toch blijft het spel in ontwikkeling. Maar wat vinden jullie? Moet deze game gewoon gemaakt en uitgegeven worden, of moet er daarvoor eerst wat veranderen?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch