Menu Premium

Moslim-organisatie wil dat Sony en Microsoft Six Days in Fallujah bannen

JeffreyHage 08/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een prominente groep moslims is boos over de game Six Days in Fallujah. De Council on American-Islamic Relations (CAIR) eist dat de game niet verkrijgbaar zal zijn bij PlayStation, Xbox en Steam. De game is volgens de CAIR niets minder dan een ‘Arabische moord simulator’ en de groep eist daarom dat de game wordt gemeden. De reden dat de game stof op doet waaien ligt bij IGN. Die noemde de game een ‘nare game voor mensen die deze zaken in het echt mee hebben gemaakt.’ Maar wat is er nu precies aan de hand?

Moslims boos op Six Days in Fallujah

De reden dat moslims boos zijn op Six Days in Fallujah is dat moslims vaak als slechteriken zijn afgeschilderd in videogames. Het verwijt is daarbij als volgt: “The gaming industry must stop dehumanising Muslims. Video games like Six Days in Fallujah only serve to glorify violence that took the lives of hundreds of Iraqi civilians. To justify the Iraq war, and reinforce anti-Muslim sentiment at a time when anti-Muslim bigotry continues to threaten human life,” aldus de CAIR. Dit bericht duwt Six Days in Fallujah opnieuw in de knel. De game is 11 jaar eerder om dezelfde reden ook al gedropt door ontwikkelaar Konami. Toentertijd was de pers niet lovend over een game waarin je dit deel van de Iraq oorlog moest naspelen. En dat is nog steeds niet veranderd. De game is nog niet uitgekomen, maar blijft onverminderd controversieel. 

Release laat nog op zich wachten

De release van deze spraakmakende titel als deze laat uiteraard nog even op zich wachten. De ontwikkelaars Highwire en Atomic games waren er elf jaar terug niet gerust op dat hun product een commercieel succes kon worden. De vraag is nu of het dat ooit wel zo gaat zijn. Als je al zo lang met een game bezig bent die maar niet geaccepteerd wordt, moet je als bedrijf misschien gaan nadenken of je niet beter je tijd in iets nieuws kunt gaan steken. Helemaal als Valve, Microsoft en Sony in gaan op de klachten van sommige gamers en organisaties. De tijd zal het leren…

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch