Menu Premium

‘Silent Hill, exclusief voor de PlayStation 5 lijkt een zekerheidje te worden’

Jan Johan Beldrok 21/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt echt alsof we steeds dichter bij de reveal van de PlayStation 5 en haar games in de buurt komen. Elke dag worden er wel details gelekt. Zo meldde Horror YouTuber en gamedeveloper AestheticGamer aka Dusk Golem vandaag op Twitter dat een nieuwe Silent Hill zich al in een vergevorderde staat van ontwikkeling bevindt. Deze info verkreeg hij via een anonieme ingewijde in het ontwikkelingsproces van het spel. Volgens dit persoon zijn alle geruchten omtrent een nieuw deel in de befaamde horror-reeks waar en komt de game eraan.

Silent Hill komt alleen naar PlayStation 5

Maar AestheticGamer aka Dusk Golem had meer info. De game wordt ontwikkeld door Sony Japan Studios en gaat alleen verkrijgbaar zijn op de PlayStation 5. De baas over het project is Keiichiro Toyama, de man die in 1999 de gamers ook de eerste Silent Hill schonk. Wat een uitstekende zet is. En er werken nog meer oudgedienden mee aan de nieuwe game. Zo zorgt Akira Yaomoka voor de muziek en is Masahiro Ito verantwoordelijk voor de artstyle.

Nieuwe deel heeft niks te maken met Konami

Vreemd genoeg heeft deze Silent Hill niks te maken met Konami. Sony koopt ook geen IP’s. ze funden gewoon de game. Het nieuwe deel is ook geen remake. Het is meer een soort van soft reboot. Wat betekent dat de game prima je eerste Silent Hill kan zijn. Je mist niks je als de andere delen niet heb gespeeld of zelfs de geschiedenis van de serie niet kent. Silent Hill gaat volgens AestheticGamer aka Dusk Golem een belangrijke rol spelen tijdens de reveal van de PlayStation 5 (games). En dat kunnen we goed begrijpen. we hebben het hier over een bekende naam en de kracht van de nieuwe generatie hardware zou er voor kunnen zorgen dat de donkere en dreigende omgeving nog griezeliger in beeld gebracht kan komen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch