Menu Premium

Shenmue 3 uitgever gaat Epic Store exclusiviteit toch nog eens evalueren

Dennis 16/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen week hoorden we dat de pc-versie van Shenmue 3 een jaar lang een Epic Store exclusive zou zijn. Na veel klachten en controverse heeft de uitgever van de game nu laten weten deze situatie toch nogmaals te gaan evalueren.

Breekt Shenmue 3 Kickstarter beloftes?

Toen de makers van Shenmue 3 een paar dagen geleden lieten weten dat de game op de pc exclusief naar de Epic Game Store zou komen waren fans allesbehalve enthousiast. PC-gamers moeten over het algemeen maar weinig hebben van de Epic Store en hun exclusieve deals. In het geval van Shenmue 3 is deze weerzin echter nog erger. Het betreft hier namelijk een Kickstarter game, en de backers voelen zich nu bedrogen.

Voorstanders van Epic stellen echter dat een Steam release nooit in de originele Kickstarter campagne beloofd was. Iets waar ze technisch gezien gelijk in hebben. In 2015, ten tijde van de Kickstarter, was er namelijk nog geen Epic Game Store. Men ging men er gewoon automatisch vanuit dat een PC-release gelijkstond aan een Steam-release. Ook al werd dit destijds nooit specifiek gezegd.

In meer recente Kickstarter updates, zoals het uitstel van de game, werd Steam echter wel specifiek als release-platform genoemd. Ook werd backers eerder de keuze gesteld of ze de PS4 of de Steam versie van de game wilden ontvangen. Dit was echter allemaal nadat de Kickstarter al lang gesloten was, en was dus niet deel van de originele campagne.

Wel of geen refunds?

Sommige Kickstarter backers hebben na dit recente nieuws hun geld teruggeëist. Ys Net en Deep Silver (de developer en uitgever van de game) weigerden tot dusver echter refunds te geven. Iets wat bij fans alleen nog maar meer kwaad bloed zette. Na bijna een week van aanhoudende kritiek en controverse hebben Ys Net, Deep Silver, en Epic Games nu dan toch gezamenlijk laten weten dat ze de situatie nogmaals gaan evalueren.

Of dat ook betekent dat er uiteindelijk iets zal veranderen zullen we echter nog moeten afwachten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch