Menu Premium

Shenmue 3 een paar maanden uitgesteld tot later in het jaar

Dennis 03/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een update op de Kickstarter pagina van Shenmue 3 heeft Yu Suzuki laten weten dat de game meer tijd nodig heeft en later komt dan origineel gepland.

De dromen van E3 2015

De Sony E3 persconferentie van 2015 was op vele manieren legendarisch. Met de terugkeer van The Last Guardian, de aankondiging van Final Fantasy VII Remake, en de Kickstarter van Shenmue 3 werden vele dromen ineens werkelijkheid. The Last Guardian is tot nu toe echter pas de enige game die het levenslicht heeft gezien. En die werd uiteindelijk ook niet door iedereen even enthousiast ontvangen.

Shenmue 3 zou de tweede game van dit illustere trio moeten zijn dat na lang wachten dan eindelijk zou uitkomen. Helaas moeten we nu dus toch nog iets langer wachten dan we hadden verwacht. De game is namelijk drie maanden uitgesteld en zal in plaats van 27 augustus pas op 19 november uitkomen. Dit om de game extra op te poetsen.

Zal Shenmue 3 de verwachtingen waar kunnen maken?

De originele Shenmue kwam voor het eerst uit in 1999 voor de Dreamcast. Ontwikkeld door Yu Suzuki, bekend van arcade games als OutRun en Virtua Fighter, was deze open wereld game zijn tijd ver vooruit. Verschillende game mechanics zoals de quick time events zijn door Shenmue populair gemaakt. En latere open wereld franchises als GTA en Yakuza zijn duidelijk door Shenmue geïnspireerd.

Na de release van Shenmue 2 in 2001 bleef het echter stil rond de franchise. Hoewel Yu Suzuki altijd meerdere Shenmue games voor ogen had wisten de games nooit winst te maken. Dit ondanks de goede recensies en fanatatieke cult-fanbase. Sega gaf dan ook nooit het groene licht voor een vervolg. De fans bleven echter hopen en het is dan ook niet vreemd dat toen Yu Suzuki in 2015 eindelijk met een Kickstarter voor Shenmue 3 kwam dit met meer dan zes miljoen dollar alle records verbrak.

Of Shenmue 3 de hoge verwachtingen zal waarmaken moet nog blijken, maar wat denk jij? Is dit uitstel een goed teken of juist niet?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch