Menu Premium
Loading...

Blast from the Past: OutRun, de klassieker van Yu Suzuki

12/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben een gloednieuwe rubriek in het leven geroepen genaamd Blast from the Past. Eentje die extreem voor de hand lag. Want als je boven de wreedste arcade hal van Nederland huist, dan moet je daar ook gebruik van maken. Toch? Het idee kwam van Boris. Hij is letterlijk en figuurlijk opgegroeid met, of wie weet kun je in zijn geval beter zeggen in de arcade-hallen. Die had je toentertijd namelijk nog overal. Ze werkten als een magneet op kleine Boris. Dag in dag uit was hij er te vinden om allerhande avonturen aan te gaan met al die arcade kasten. Die avonturen, die ga je nu herbeleven in Blast from the Past. De eerste aflevering draait helemaal om de klassieke racegame Outrun.

De ‘legend’ die Yu Suzuki heet

Outrun werd in 1986 uitgebracht door Sega en is ontsproten aan het magistrale brein van Yu Suzuki. Deze gigant was naast Outrun ook verantwoordelijk voor klassiekers als Champion Boxing, Hang-on, Space Harrier, Daytona USA, Virtua Fighter, Virtua Cop en Shenmue. Ook werkte hij mee aan de creatie van de tofste console ooit gemaakt: de Dreamcast. Nog dagelijks pinken we een traantje weg vanwege het “floppen” van deze spelcomputer. 

Drie presentatoren zetten elke keer een highscore

Dat Boris Blast from the Past met deze kast begint, is geen toeval. Outrun is de absolute bestseller van Sega in de jaren ’90. Er werden maar liefst 30.000 van deze kasten verkocht. Boris is vol in de geschiedenis van deze racer gedoken en vertelt met veel passie over het kindje van Yu Suzuki. Waarna het tweede, vaste onderdeel van Blast from the Past begint. En dat is een highscore neerzetten. Lullen over games is leuk, maar spelen veel leuker. En dus gaan  elke editie drie presentatoren in de kast waarom het draait, stappen en hun best score neerzetten. JJ en Emiel waren samen met Boris als eerste ‘de lul’.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch