Menu Premium

Serious Sam Collection komt 12 juli naar de Xbox 360

Gamekings Redactie 28/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ruim twaalf jaar geleden werden we geïntroduceerd aan Sam “Serious” Stone. Sindsdien hebben we hem in zijn avontuur tegen het kwade kunnen volgen. In de schoenen van Serious Sam is het de bedoeling om de aarde te beschermen tegen de kwaadaardige opperheer Mental, een buitenaards figuur dat een einde aan onze geliefde wereld wil maken. Voor iedereen die dit avontuur gemist heeft, of het wil herbeleven is er goed nieuws. De Serious Sam Collection komt 12 juli naar de Xbox 360, waarin je ouderwets kunt knallen.

In de Serious Sam franchise kun je alles met een korreltje zout nemen, want de games horen met een lach op je gezicht gespeeld te worden. Als een overdreven Hollywood-film ontploft alles net even harder dan dat het zou moeten en als Sam loop je met de grootste wapens rond. Iets dat compleet terecht is, want hoe ga je de aarde beschermen als je jezelf niet eens verdedigen kunt. In een stijl vergelijkbaar met klassiekers als Doom en Quake komen grote getale vijanden op je af en is het aan jou de taak om al springend en rond rennend alles op je pad een kopje kleiner te maken. Destijds werden de Serious Sam games redelijk goed ontvangen, wat reden gaf een aantal daarvan in een nieuw jasje te steken. In 2009 kwam er voor Steam een HD-remake van het eerste deel, Serious Sam HD: The First Encounter. Een jaar later kwam er ook een release op Xbox Live, waarna hetzelfde jaar nog Serious Sam HD: The Second Encounter verscheen op beide platformen. Deze twee titels vormen samen het eerste deel in de franchise. Serious Sam 2 verscheen nooit op Xbox Live, nadat de PC-versie minder positief werd ontvangen dan zijn voorgangers. Toch werd het wel tijd voor een nieuwe titel in de franchise. Fans van het eerste uur werden blij gemaakt met Serious Sam 3: BFE, welke met een release op Xbox 360, PlayStation 3, PC, Mac OSX en Linux iets beter werd ontvangen dan het tweede deel.

Nu worden Serious Sam HD: The First Encounter, Serious Sam HD: The Second Encounter, Serious Sam 3: BFE en de Serious Sam 3: Jewel of the Nile DLC gebundeld tot een ware Serious Sam Collection. Deze collectie komt ook met Serious Sam Double D XXL, een 2D scrolling game gebaseerd op de avonturen van Sam “Serious” Stone. Of het geheel ook een release gaat zien op andere platformen is nog onbekend, maar 12 juli kunnen Xbox 360-bezitters aan de slag met de Serious Sam Collection.

Serious Sam Collection komt 12 juli naar de Xbox 360

Serious Sam Collection komt 12 juli naar de Xbox 360

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch