Menu Premium

Schreeuwende kids verstoren begin van Apple vs Epic Fortnite rechtszaak

JeffreyHage 04/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kinderen hebben duidelijk hun mening gegeven over Fortnite toen de rechtszaak tussen Apple en Epic begon. Met 20 minuten durende geschreeuw voor “Free Fortnite”. De reden dat de kids Fortnite gratis willen hebben? Simpel: als Apple de game weer terug in de App store toevoegt, is de app gratis te downloaden voor IOS. De kids waren op de public line gekomen waar je mee kon luisteren met de rechtszaak. Men was alleen vergeten de boel te muten. De rechter moest het protest uiteindelijk stoppen voor het uit de hand ging lopen.

De Fortnite rechtszaak

Twee jaar lang was Fortnite te koop via de App Store van Apple. In die tijd verdiende Epic zo’n 700 miljoen dollar aan Fortnite, waar Apple nooit een cent van heeft gezien. Apple is hier boos over, vandaar dat ze deze rechtszaak tegen Epic zijn aangespannen. Epic zegt op haar beurt juist dat ze helemaal niet zoveel aan IOS hebben verdiend, helemaal niet als je naar de inkomsten vanuit de PS4 bekijkt. Daarnaast houdt Epic er een strategie op na die vooral draait om het lijden van verlies, gek genoeg. Tim Sweeney heeft daarop gezegd dat hij het lijden van dat verlies vooral ziet als een investering voor zijn bedrijf. Hij hoopt daardoor dat mensen Epic gaan verkiezen boven bestaande platforms.

Een monopolie positie

Epic CEO Tim Sweeney beschuldigt Apple ervan dat zij een monopolie positie in willen nemen op de markt. Iets waarvan Apple uiteraard zegt dat dit niet waar is. Dit aangezien het grootste deel van de inkomsten vanuit Apple zelf komt en niet de App Store, aldus Apple. De kinderen in de rechtszaal hebben in ieder geval hun stem luid en duidelijk laten horen. Zij willen Fortnite (weer gratis) spelen op hun Apple device en hopen dat Apple de game weer toe laat tot hun App Store. De rechtszaak zelf moet uiteraard uit gaan wijzen wat er met Epic en Apple gaat gebeuren. Maar de kans dat Apple haar zaak gaat baseren op een aantal schreeuwende kinds is uiteraard klein. Maar je weet het maar nooit…

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch