Menu Premium

Epic draait 330 miljoen dollar verlies door betalen voor exclusive games

JeffreyHage 12/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Baas van Epic Tim Sweeney gaat een zware dobber moeten verwerken. Vanwege het aanbieden van veelal gratis games en store exclusives gaat Epic zo’n 330 miljoen dollar verlies draaien. Dat bleek tijdens de rechtszaak tussen Epic en Apple. Sweeney raakt niet in paniek van de cijfers en ziet het verlies  ‘gewoon’ als een investering in plaats van domweg verlies draaien. Maar wat heeft de rechtzaak tussen Apple en Epic hier mee te maken?

Epic en Apple nog altijd in gevecht

Er is op dit moment een behoorlijk zware rechtzaak aan de gang tussen Apple en Epic. En uit de stukken zijn aangedraagd in de rechtszaak zijn documenten te zien waaruit blijkt dat Epic 444 miljoen dollar heeft uitgegeven voor de rechten van exclusives en gratis games. Dit geld ging naar ontwikkelaars die daarmee games mochten ontwikkelen, of de game nu wel of niet goed ging verkopen. Daartegenover stond dat gamers het afgelopen jaar zo’n 600 miljoen dollar hebben uitgegeven in de Epic Games store, maar dat third party ontwikkelaars (waar dit verhaal om draait) ‘maar’ goed waren voor 265 miljoen dollar aan inkomsten. En dat verlies loopt de komende tijd verder op richting die 300 miljoen. Als je de tweet hieronder bekijkt lijkt het CEO Tim Sweeney echter allemaal niet zoveel uit te maken.

Astronomisch hoge bedragen

De advocaten van Apple hebben nog wat meer graaf- en rekenwerk gedaan. Tijdens de zoektocht kwamen zij op het mooie bedrag van 600 miljoen dollar verlies. 600 miljoen dollar die het bedrijf dus terug moet verdienen, maar wat zeer waarschijnlijk niet gaat lukken. Sterker nog, het is de prognose van Apple dat de Epic dat de service pas in 2027 daadwerkelijk winst gaat maken. Epic reageerde hier dan weer op door te zeggen dat het allemaal nog niet zo slecht gaat. Zij geloven dat het geld wat ze nu nog moeten krijgen er vanzelf wel komt en dat de store in 2023 winst gaat boeken. Wat trouwens de reden is van deze rechtzaak? Simpel: geld. Epic bood spelers de keuze om in game Vbucks te kopen via haar eigen betaalsysteem. Dankzij dit betaal systeem (wat compleet buiten Apple’s betaalsysteem om ging) maakte Fortnite veel winst. Hier was Apple uiteraard boos over, waarna Fortnite uit IOS werd verwijderd en er een rechtszaak werd aangespannen. Nu maar hopen voor Epic dat ze winnen, anders moeten ze wellicht nog meer geld gaan terug betalen!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch