Menu Premium

S.T.A.L.K.E.R. rechten door Bethesda gekocht?

Gamekings Redactie 26/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zijn Russische berichten verschenen, waaruit blijkt dat de rechten van S.T.A.L.K.E.R. gekocht zijn door Bethesda.

Het zou geen rare zet zijn van Bethesda als deze berichten kloppen. De uitgever heeft namelijk al vaker met het post-apocalyptische bijltje gehakt. Rage en Fallout, iemand? Het gerucht werd gestart door Russische berichten die ineens opdoken, waarin een statement van GSC baas Sergei Grigorovich stond. Volgens dit statement zou Grigorovich beweren dat het nieuwe ontwikkelingsteam de rechten van de S.T.A.L.K.E.R.-serie niet kon bemachtigen, omdat Bethesda er al mee vandoor was gegaan. Bovendien meldde het statement dat Grigorovich er helemaal klaar mee is en de game ontwikkeling gedag zegt.

Opvallend genoeg kwamen deze berichten van een Russische fansite, waardoor het statement met argusogen werd bekeken. Terecht blijkt nu, want zowel Bethesda als de officiële Facebook pagina van S.T.A.L.K.E.R. ontkennen dat de rechten in handen zijn van Bethesda.

Toch jammer, want misschien had Bethesda meer vaart kunnen zetten achter de ontwikkeling van een game in het wrede en vooral radioactieve universum van S.T.A.L.K.E.R. Nu blijft het voorlopig nog even wachten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch