Menu Premium

Runemaster komt naar de PlayStation 4

Karen Koch 13/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ben je een PlayStation 4-eigenaar en voel je toch in je hart nog een lege plek, een plek waar een fantasy-RPG precies in zou passen? Maak je niet langer zorgen, want Runemaster komt naar de PlayStation 4. Deze fantasy-RPG komt van de geesten achter games als Crusader Kings II en Europa Universalis IV af en maakt zijn debuut op een console.

Runemaster is de eerste RPG die volledig door Paradox Development Studios is ontwikkeld. Eerder hebben ze wel al historische games als Europa Universalis gemaakt, maar nog niet eerder iets in de trant van Runemaster. Ook hebben de mensen achter de game aangegeven dat ze Runemaster speciaal hebben ontwikkeld met de PC en de nieuwe powerhouse, de PlayStation 4, in gedachten.

Wat is deze game precies? Het is een fantasy-RPG in een Noorse wereld, gevuld met mythes en referenties naar de geschiedenis van onze Noorderburen. Vikings, Ragnarok, Jotunheim: al dit soort bekende termen en locaties zijn gebruikt als inspiratie voor Runemaster. Het is zelfs mogelijk om zelf Ragnarok, een soort einde van de wereld scenario, te veroorzaken. Je hebt de keuze uit zes werelden en zes rassen. Om het nog wat uitgebreider te maken, hebben alle rassen ook unieke quests die ze moeten en kunnen voltooien. De game zal serieus zijn, maar ook lichtere, komische momenten bevatten. Het is namelijk wel van belang dat het leuk blijft om te spelen en als de stof te zwaar wordt, haken sommige gamers misschien af volgens de studio.

Runemaster komt naar de PlayStation 4 en Paradox Development Studios heeft er zin. Ze hopen dat mensen vanaf het begin van 2015 allemaal aan de game gaan en genieten van de enorme replay value die ze erin hebben proberen te verwerken. Een duidelijkere indicatie van “begin 2015” hebben we echter nog niet gekregen voor de releasedatum. De game zal ook op de PC verschijnen.

Runemaster komt naar de PlayStation 4

Runemaster komt naar de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch