Menu Premium

Rogue Legacy verschijnt 30 juli op alle PlayStation-platformen

Gamekings Redactie 09/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is ondertussen allang al duidelijk dat indies niet meer alleen maar hun games uit kunnen brengen op de PC. Sony heeft de kleinere ontwikkelaars met open armen ontvangen en ook Microsoft’s consoles gaan steeds meer ‘kleinere’ games bevatten. Een game die vorig jaar uitkwam op de PC gaat nu zijn weg vinden naar de huiskamer en de broekzak, want Rogue Legacy verschijnt 30 juli op alle PlayStation-platformen die nu in de winkels liggen.

Niet alleen de consoles van Sony zijn platform voor indies, maar ook het officiële PlayStation Blog biedt ruimte voor ontwikkelaars. Teddy Lee, gamedesigner van Cellar Door Games, kondigt namelijk daar de releasedatum van Rogue Legacy aan. Vorig jaar in augustus, ondertussen dus al bijna een jaar geleden, nam hij ook de taak op zich om kenbaar te maken dat de game naar de PlayStation 3, PlayStation 4 en PS Vita komt. Dat is al even terug, maar desalniettemin kunnen de fans van de game nog steeds enthousiast zijn.

Voor de Rogue Legacy die alle apparaten waarop je games kunt spelen thuis hebben staan, is het voornamelijk interessant dat de game nu ook mee te nemen is door middel van de PS Vita. Rogue Legacy hoeft maar één keer aangeschaft te worden om zowel op de consoles als de handheld te spelen en ook de opgeslagen savegame is via de cloud mee te nemen. Alle content die ondertussen is uitgekomen voor de PC-versie is ook onderdeel van deze variant.

Mocht je totaal niet bekend zijn met Rogue Legacy, dan mis je een rogue-lite game. Het is de bedoeling om een magisch kasteel aan te vallen welke continu verandert en elke keer dat je doodgaat, nemen je kinderen het over. Deze hebben een deel van je genetische kenmerken, maar zijn ook gedeeltelijk verschillend. Dit moet elke speelsessie uniek maken.

Een grappig detail is dat het Abstraction Games was die de game geport heeft. Deze jongens komen uit Brabant, dus de PlayStation-versies van Rogue Legacy hebben een Nederlandse touch gekregen. Dit is verder niet te merken aan de game, maar is wel leuk om te weten.

Je hoeft niet je oude PlayStation af te stoffen, want met ‘alle PlayStation-platformen’ worden uiteraard de PlayStation 3, PlayStation 4 en PS Vita bedoeld. 30 juli is het zover, dan verschijnt Rogue Legacy op deze consoles en handheld.

Rogue Legacy verschijnt 30 juli op alle PlayStation-platformen

Rogue Legacy verschijnt 30 juli op alle PlayStation-platformen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch