Menu Premium

Rockstar opent de aanval op cheaters in GTA Online

Gamekings Redactie 16/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een paar dagen nadat GTA Online speelbaar was, kwamen de eerst video’s online waarin in alle geuren en kleuren werd uitgelegd hoe er gecheat kan worden in GTA Online. Ondertussen hebben al aardig wat spelers van de cheats, bugs en glitches gebruik gemaakt en volgens de bekende maker van GTA is het nu wel welletjes, want Rockstar opent de aanval op cheaters in GTA Online.

GTA Online is de plek waar geld de grootste rol speelt, maar helaas begint hier ook het probleem. Mensen hebben verschillende manieren gevonden om in-game geld te creëren, zonder daar al teveel moeite voor te doen. Rockstar heeft hier nooit echt iets van gezegd, maar schijnbaar is de bom nu toch gebarsten. Ze gaan jacht maken op cheaters die door hun gedrag andere mensen in de weg zitten. Ze hebben het hier over spelers die barsten van het geld en daardoor alles kunnen kopen wat ze maar willen. Vanaf vandaag zullen er updates plaatsvinden die jacht maken op niet eerlijk verkregen geld.

Wanneer er iets gevonden wordt, gaat Rockstar eerst nakijken hoe je het geld hebt verkregen. Het kan namelijk zo zijn, dat je door een fout in de game per ongeluk iets meer cash hebt dan een ander. Je teveel aan geld zal worden verwijderd, waarna de zaak is afgedaan. Spullen die je al hebt gekocht mag je in dit geval gewoon houden. Wanneer je expres gebruikt hebt gemaakt van een glitch om aan geld te komen, dan is Rockstar iets minder vriendelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid die je hebt verkregen zullen er in-game sancties worden opgelegd. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je nooit meer deel kan nemen aan een normaal potje GTA Online, je zal dan altijd in een wereld zitten met mede-cheaters.

Sinds het begin van de Grand Theft Auto-serie zijn de woorden “GTA” en “cheats” makkelijk in een zin te noemen. Vanaf GTA IV merkten we al dat het aantal cheats minder werd en helaas is dit doorgezet in GTA V. Cheats horen bij GTA en daarom vind ik het persoonlijk raar dat Rockstar deze acties onderneemt. Toch is het ergens wel begrijpelijk, want mensen die gewoon “normaal” willen spelen worden hiermee benadeeld. Als je hebt gekozen om te cheaten, dan is denk ik een waarschuwing meer op zijn plaats. Links en rechts komen er al geluiden binnen van mensen die zijn geband, terwijl ze in hun ogen niet zoveel fout deden. Is dit een strakke actie van Rockstar, of moeten ze toch maar het cheaten gewoon toestaan?

Rockstar opent de aanval op cheaters in GTA Online

Rockstar opent de aanval op cheaters in GTA Online

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch