Menu Premium

Rocket League wordt free to play deze zomer

Dansky 22/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Rocket League gaat de overstap maken naar free to play deze zomer. Dat heeft Psyonix bekend gemaakt via hun website. Met name fijn voor mensen die niet op vakantie gaan en deze game graag al een keertje wouden oppakken. Helemaal met de typische Nederlandse zomers.

Rocket League deze zomer niet meer te downloaden op Steam

Vorig jaar werd Psyonix, het bedrijf achter Rocket League, overgenomen door Epic Games. Men schrok want de game was voorheen alleen te koop via Steam op de PC. Toentertijd meldde Psyonix nog dat Rocket League zou blijven verkopen op de Steam Store. Daar komt dit jaar verandering in want op het moment dat de game free to play wordt komt de game ook uit op de Epic Games Store en is deze niet meer te downloaden en/of te kopen op Steam. Niet getreurd voor de huidige bezitters want de game blijft ondersteund worden op Steam en je kan daar dus gewoon blijven spelen. Ook blijft cross-platform ondersteund worden dus er zal geen tweedeling komen tussen de PC spelers.

Cross-platform progress wordt mogelijk door Epic Games account

Geen paniek voor de huidige spelers die bang zijn dat collectibles en progress worden gewist door deze move want deze blijf je gewoon behouden. Psyonix introduceert tevens cross-platform progressie en hierdoor kan je, je items, Rocket Pass progress en Competetive Rank meenemen naar ieder platform middels een Epic Games account. Meer informatie over hoe dit precies in zijn werk gaat krijgen we later deze zomer te horen. Er is natuurlijk nog een presentje voor alle huidige spelers die Rocket League hebben gemaakt tot wat het vandaag is. Zij krijgen een Legacy status met daarbij een aantal hele vette in-game goodies:

  • All Rocket League-branded DLC released before free to play
  • “Est. 20XX” title that displays the first year you played Rocket League
  • 200+ Common items upgraded to “Legacy” quality
  • Golden Cosmos Boost
  • Dieci-Oro Wheels
  • Huntress Player Banner

Psyonix laat verder weten dat er nog een hoop aankondigingen komen omtrent features, cross-platform en nieuwe content dus wij wachten geduldig af!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch