Menu Premium

Rocket League ontwikkelaar Psyonix is overgenomen door Epic Games

Hylke Haagsma 02/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Psyonix kennen we natuurlijk allemaal van het succesvolle Rocket League. Dat succes moet ook Epic Games opgevallen zijn, want zij hebben de studio inmiddels overgenomen. Geld moet rollen, zullen we maar zeggen.

Overgenomen door Epic Games

Weinig mensen zullen het verwachten, maar het is waar! Rocket League-ontwikkelaar Psyonix heeft vandaag aangekondigd dat het nu is overgenomen door Epic Games.

Psyonix deelde vandaag het nieuws op zijn officiële website en verklaarde dat de verhuizing het bedrijf de middelen geeft die Epic tot zijn beschikking heeft. “Rocket League is altijd een community-driven game geweest. En nu we onze krachten hebben gebundeld met Epic, zullen we onze community op nog grotere en betere manieren kunnen bedienen!” Zei het bericht van Psyonix.

Wat betreft de manier waarop Rocket League nu zal veranderen, zei Psyonix dat de veranderingen alleen positief zijn. Door deze nieuwe relatie hoopt Psyonix Rocket League te laten groeien “op manieren die we niet eerder alleen konden doen.” Consistente updates voor de titel zullen ook gewoon doorgaan.

Rocket League blijft ook gewoon op Steam

Waarschijnlijk zal de grootste verandering echter de pc-versie van Rocket League zijn. Volgens Epic zal Rocket League pas in 2019 naar de Epic Games Store komen. Epic heeft inmiddels een verklaring vrijgegeven waarin wordt verduidelijkt dat het inderdaad Rocket League op Steam zal blijven verkopen. Ook nadat de game later in 2019 naar de Epic Games Store zal komen. De oorspronkelijke formulering van Epic deed het in eerste instantie lijken alsof de titel van Steam zou worden gehaald. Maar dat is gelukkig niet het geval.

“We blijven Rocket League verkopen op Steam en hebben geen plannen aangekondigd om de game daar niet meer te verkopen. Rocket League blijft beschikbaar voor nieuwe kopers op Steam, en in de toekomst worden plannen voor de lange termijn aangekondigd, “zo gaven ze aan in een verklaring aan US Gamer.

Hoewel dit zeker een verrassende aankondiging is, lijkt het erop dat het kernproduct van Rocket League helemaal niet zal veranderen. Los van de overgang naar de Epic Games Store, blijft Psyonix zichzelf en blijft Rocket League hetzelfde spel als het eerder altijd was.

Het is zeker een intrigerende zet voor beide bedrijven, maar je hoeft je volgens ons geen zorgen te maken over de toekomst van Rocket League.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch