Menu Premium

Rise of the Tomb Raider is een timed-exclusive voor Xbox

Karen Koch 13/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen er gisteren tijdens de Microsoft-persconferentie werd aangekondigd dat Rise of the Romb Raider een Xbox-exclusive zou worden, barstte meteen de geruchten, roddels en rumoeren onder de gamers los. Was dit een verspreking, zou het gaan om een tijdelijke exclusive, of kwam de herboren Lara Croft echt alleen naar de Xbox? Er was ook even verwarring over of er werd bedoeld dat de game alleen naar de Xbox One zou komen of dat ook Xbox 360-eigenaren de game nog konden spelen. Dit laatste blijkt nu het geval te zijn, want Rise of the Tomb Raider komt ook naar de Xbox 360. Daarnaast is nu ook de grote vraag van de mensen beantwoord: Rise of the Tomb Raider is een timed-exclusive voor Xbox.

Rise of the Tomb Raider is het vervolg op de reboot van de Tomb Raider-serie van ontwikkelaar Crystal Dynamics. In 2013 kwam het eerste deel uit de serie uit op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360, maar ondertussen hebben ook de PlayStation 4 en Xbox One deze game in hun library. Dat de eerste game op zo veel platforms te spelen was, maakt het alleen maar opmerkelijker dat Rise of the Tomb Raider exclusief aan de Xbox-systemen zal zijn. Nu blijkt dat deze exclusiviteit niet eeuwig duurt, maar slechts tijdelijk is. Dat is al iets, maar de duur van deze tijdelijke exclusiviteit is nog niet bekend. Microsoft wil ook geen antwoord geven op vragen rondom deze situatie. Ze vertellen alleen dat in ieder geval voor de feestdagen van 2015 Rise of the Tomb Raider exclusief voor Xbox-systemen zal zijn.

Rise of the Tomb Raider zal een direct vervolg zijn op zijn voorganger en zal volgens de informatie die tot nu toe bekend is ook teruggrijpen op de gebeurtenissen die zich in laatstgenoemde game hebben voltrokken. Mevrouw Croft is namelijk nog niet helemaal genezen van de trauma’s die ze daar heeft opgelopen. Hoe de game verder zal lopen, zullen we later pas te horen krijgen. De game staat gepland voor een release tijdens de feestdagen van 2015, wanneer het dus als timed-exclusive voor de Xbox-systemen zal worden verkocht. Wanneer én of de game naar de andere systemen toekomt, is nog onbekend.

Rise of the Tomb Raider is een timed-exclusive voor Xbox

Rise of the Tomb Raider is een timed-exclusive voor Xbox

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch