Menu Premium

Respawn is de eerste game-ontwikkelaar met een Oscar

JeffreyHage 26/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Respawn Entertainment is de eerste studio die zichzelf een Oscar winnaar mag noemen. De makers van o.a. Apex Legends, Titanfall 1 en 2 én Star Wars hebben een Oscar gewonnen voor de documentaire ‘Colette’ . De docu focust zich op een overlevende van het Franse verzet die voor het eerst in 74 jaar weer naar Duitsland is gegaan. De reden voor haar bezoek? Haar broer is 74 jaar geleden in een concentratiekamp omgekomen. Maar wat heeft Respawn hier mee te maken?

Medal of Honor: Above and Beyond

De makers van de docu hadden een origineel idee: laten we de VR game Medal of Honor: Above and Beyond gebruiken om live action elementen aan een docu toe te voegen. Respawn CEO Vince Zampella heeft daarnaast ook de co-productie voor zijn rekening genomen, waardoor Respawn een flinke vinger in de pap heeft gehad bij deze docu. En – zoals je mag verwachten – is Respawn uiteraard zeer in zijn nopjes met de Oscar. Iets wat je goed in de tweet hieronder kunt aflezen. De film is overigens helemaal gratis te bekijken als je de link hieronder aanklikt, dus win win.

De game zelf

Medal of Honor: Above and Beyond werd overigens door de media niet heel positief ontvangen. De game voelde namelijk linear, saai en enconsistent aan volgens PC Gamer. Dat dit voor een wat mindere IP niet per se hoeft te betekenen dat je er niks meer mee kan, is hiermee wel uit den bozen. De achterliggende techniek kan alsnog voor een ander doeleinde worden gebruikt. Iets wat de diversiteit van videogames perfect aanduidt. Onze vraag nu voor jullie: welke game verdient volgens jullie een Oscar?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch