Menu Premium

Medal of Honor VR titel in de maak voor de Oculus Rift

Reilly 25/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Medal of Honor. Ooit een serie dat een begrip in het game landschap was, maar ondertussen toch al flink wat jaren ten ruste gelegd. Althans: daar leek het op. Tot vandaag. Vandaag komt namelijk naar buiten dat EA een nieuw deel in de serie lanceert…voor de Oculus Rift. VR dus. De officiële titel is Medal of Honor: Above and Beyond en hij zal in 2020 uit moeten komen.

Waarschijnlijk duurste productie ooit voor de Oculus Rift

De nieuwste entree in de reeks wordt gemaakt door Respawn Entertainment, waarvan het al langer bekend was dat het werkte aan een mysterieus VR project. Het lijkt er op dat Respawn dit project serieus neemt. Hoewel er geen harde cijfers worden genoemd, zegt een woordvoerder van Oculus dat het waarschijnlijk de duurste productie ooit is voor de Oculus Rift. Dit valt te verklaren door een speciale samenwerking die Oculus is aangegaan met Respawn – vermoedelijk dat Facebook dus in ieder geval voor een deel de game financiert.

Setting en gameplay

Medal of Honor: Above and Beyond speelt zich – uiteraard – af in de Tweede Wereldoorlog. De speler zal de rol innemen van een “Office of Strategic Services” agent. In deze rol moet de speler missies uitvoeren tegen het Nazi regime. In de bovenstaande reveal video valt te hoe een speler een granaat uit de lucht grijpt (en terug gooit), een piano bespeelt en natuurlijk een wapen grijpt en kogels lost op vijanden. Hoe intuïtief dit uiteindelijk echt aan zal voelen moet natuurlijk nog blijken maar de ambitie die Respawn zichzelf heeft opgelegd is duidelijk.

Authenticiteit

De ontwikkelaar legt in de video uit dat het veel focus heeft gelegd op authenticiteit. Volgens de ontwikkelaar zal het feit dat het spel in VR is er aan bij dragen dat de speler zich echt kan voorstellen hoe het is om in de Tweede Wereldoorlog te vechten. Ben jij er wel voor te porren om je te wanen in een echte oorlog?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch