Menu Premium

Respawn Entertainment bespreekt de geschrapte ideeën van Titanfall

Gamekings Redactie 21/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Binnenkort komt Respawn Entertainment met Titanfall. De first-person shooter van de kersverse ontwikkelaar had vorige week een beta, waarbij er dus gechecked kon worden of de game überhaupt wel tof was. De uiteindelijke versie lijkt in ieder geval genoeg content te bevatten om het leuk te houden, maar er had nog meer content in de game kunnen zitten. Het is natuurlijk gebruikelijk dat er altijd concepten zijn die de game niet halen, maar het is iets minder gebruikelijk dat de ontwikkelaar deze met de hele wereld bespreekt. De ontwikkelaar van Titanfall doet dat wel, want Respawn Entertainment bespreekt de geschrapte ideeën van Titanfall.

Ideeën laten vallen of het uiteindelijk verwijderen van content uit een game is iets heel normaals bij de ontwikkeling van een game. Ontwikkelaars Dairfax McCandlish en Justin Hendry hebben in een interview uitleg gegeven over welke keuzes zij gemaakt hebben tijdens de ontwikkeling van Titanfall. Het eerste voorbeeld is dat spelers in eerste instantie meer controle hadden over het gedrag van de Auto-Titan. Zo kon je de Titan in een agressieve modus zetten. De Titan zocht dan zelf vijanden op, maar het bleek dat spelers er meer aan hadden om de Titan te laten wachten en er later naar terug te keren. Als de Titan er uit zichzelf op af ging, ging deze vaak te snel dood. Volgens McCandlish en Hendry was het cool, maar werkte het niet.

Ook is er geëxperimenteerd door Respawn met de verschillende Titan classes. Uiteindelijk zijn het er drie geworden. De Stryder is snel maar fragiel, de Orge is sterk maar langzaam en de Atlas zit daar een beetje tussenin. Verder is het opvallend dat er in de game niet een heel groot arsenaal aan wapens zit, vooral als je bedenkt dat veel medewerkers van Respawn ooit mee hebben gewerkt aan de Call of Duty-franchise. Ryan Latimosa van Respawn heeft daar een antwoord op: “Je hebt geen 20 verschillende wapens nodig die min of meer hetzelfde doen. Als je maar een aantal effectieve wapens hebt”.

Het belangrijkste tijdens de ontwikkeling van Titanfall was toch wel om een first-person shooter te ontwikkelen die spelers nog nooit eerder hebben gespeeld. Een heleboel gameplay-ideeën zijn getest en  uiteindelijk hebben ze de beste overgelaten. McCandlish geeft aan dat alle onderdelen even belangrijk zijn geweest. Alles heeft veel aandacht gekregen:  de gameplay, de wapens, het verhaal en de grafische aspecten van de game. Of Titanfall de first-person shooter word die veel vernieuwing met zich meebrengt, is nog even afwachten. Titanfall komt in Europa uit op 13 maart op de Xbox One en de PC. De Xbox 360-versie volgt op 28 maart.

Respawn Entertainment bespreekt de geschrapte ideeën van Titanfall

Respawn Entertainment bespreekt de geschrapte ideeën van Titanfall

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch