Menu Premium

Resident Evil Village monsters ‘gestolen’ van Nederlandse filmmaker

JeffreyHage 10/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nederlandse filmmaker Richard Raaphorst was wel erg verbouwereerd toen hij Resident Evil Village opstartte. Zo is het monster Sturm (een boss die rond het midden van de game voorbij komt) een, volgens hem, directe replica van een monster uit Raaphorsts film ‘Frankenstein’s Army’. Die film kwam in 2013 uit, maar volgens Raaphorst heeft Capcom hem nooit benaderd met de vraag of zijn monster gebruikt mag worden in de game. Raaphorst is niet echt blij met het vertonen van zijn monsters vertelt hij tegen VGC. “First I felt angry, then proud, but now I see this, I feel sad.”

De gelijkenissen

“In 2013 I directed my film Frankenstein’s Army,” schrijft Raaphorst op Twitter. “It’s a crazy monster movie filled with my own creature designs, one of which has been used – completely without authorization or credit in the newest Resident Evil game.” En Raaphorst heeft een punt. Als je de monsters recht naast elkaar zet, is de gelijkenis overduidelijk. Aan het eind van de LinkedIn post sluit Raaphorst zijn bericht af met de hashtags #copyright en #plagiarism. Later maakte een volger via Twitter pas echt duidelijk hoezeer de gelijkenissen van Resident Evil Village monsters en zijn film overeen komen.

Resident Evil Village’ gejatte monsters

Eén ding is in ieder geval zeker: of de monsters nu ‘gejat’ zijn of niet; Village draait er in ieder geval niet minder om. De game gaat als een trein en wordt door onze redactie zelfs getipt als een potentiële GOTY. Of dat ook zo gaat zijn moet nog blijken, maar wat voorlopig wel duidelijk is, is dat Richard Raaphorst mogelijk een punt heeft met zijn uitspraken. Capcom moet tot op heden nog officieel reageren op dit bericht.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch