Menu Premium

Resident Evil 8 toch niet naar de current-gen

Dansky 15/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fans van het horror genre met een current-gen zijn helaas blij gemaakt met een dode mus. Tijdens de Playstation 5 reveal kwamen er vele games voorbij waaronder ook Resident Evil 8. Of Resident Evil VIllage. Of Resident Evil 8: Village. In ieder geval het achtste deel. Alhoewel er in eerste instantie geruchten waren dat Resident Evil 8 ook op de current-gen uit zou komen blijkt dit nu toch niet het geval.

Aanvankelijk werd RE8 ook ontwikkeld voor current-gen

In april draaide de geruchtenmolen op volle toeren voor wat betreft Resident Evil 8. Toen kwam van dezelfde hand, Aestheticgamer1, het volgende bericht naar buiten:

Voor alle fans van de serie natuurlijk een fijn bericht. Hoef je niet helemaal een nieuwe console te kopen voor een vervolg op het verhaal. Overigens sloeg hij ook mooi de spijker op z’n kop wat betreft de titel.

Toch geen current-gen maar wel een begrijpelijke beslissing

Na die fantastische trailer was iedereen vrij hyped natuurlijk. Maar geen woord over cross-gen. In de Special Developer Message wordt ook helemaal niet gesproken over de Xbox One of de Playstation 4. Terwijl er eerder wel degelijk berichten waren omtrent de current-gen en Resident Evil 8. Na wat onderzoek en een paar dagen wachten kwam uiteindelijk het antwoord:

Erg begrijpelijk natuurlijk. Het is erg irritant voor de flow van de game als bepaalde textures niet laden of als een game bij launch erg veel problemen heeft. Jammer voor de fans dus die met smart zaten te wachten op een nieuwe Resident Evil maar niet op een nieuwe console. Echter is het verschil tussen de current- en next-gen erg groot als je ze naast elkaar houdt. En dan nu natuurlijk de hamvraag. Is de nieuwe Resident Evil het waard voor jou om een next-gen console aan te schaffen? Laat het ons weten!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch