Menu Premium

Eerst geruchten Resident Evil 8 komen naar buiten

Emiel 07/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de release van de remake van Resident Evil 3 vorige week zien we nu al de eerste geruchten rondom een nieuw deel in de serie. Namelijk Resident Evil 8.  Volgens een beruchte leaker op twitter gaat deeltje 8 uit de bekende survival horror serie op de next-gen uitkomen. Het nieuwe deel zou volgens de leaker een frisse wind moeten blazen door de franchise. Met meer psychologische horror thema’s waarin krankzinnigheid, hallucinaties en de onbetrouwbaarheid van karakters een hoofdrol gaat spelen. De game zou aanvankelijk gemaakt zijn als het derde deel in de Resident Evil Revelation franchise, maar is nu opgewaardeerd naar een volledig nieuwe deel in de overkoepelende franchise. Pure promotie.

Waar komen de Revelation games vandaan?

De Resident Evil Revelation games zijn interne tests die positief genoeg uitpakten om uit te brengen. Zoals het eerste deel in de serie dat gemaakt werd om te zien of Resident Evil 5 te porten was naar de 3DS. De hele game overzetten naar de handheld van Nintendo bleek toch een te grote klus. Het eindresultaat was echter goed genoeg voor een release als Resident Evil Revelation. Het tweede deel in de serie begon als DLC voor Resident Evil 6. Waarin je zou spelen als Claire Redfield die overlevers redt uit een nationaal park in de USA. Een idee wat wederom de DLC niet haalde maar goed genoeg was voor Revelation deel 2. Een ander deel van die game was gebaseerd op een survivalhorrorconcept waarin je op een eiland moest zien te overleven. Maar uiteindelijk werd het een soort mengelmoes van verschillende concepten die Capcom ombouwde naar een volledige eigen game.

Resident Evil voortaan alleen nog first-person?

De leaker meldde ook dat de nieuwe Resident Evil zich net als deeltje zeven in first-person gaat afspelen. Dat lijkt nu toch wel het nieuwe camerastandpunt te gaan worden voor de serie. De eerste games werkte nog met de zogenaamde tank controls die een stilstaande camera bezig hield. Deel vier tot zes gebruikten de third-person view en de laatste twee games doen alles in de first-person view.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch