Menu Premium

Remedy Entertainment heeft nieuwe publisher en komt met twee games

Emiel 26/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Remedy Entertianment is een developer die best wat coole games op haar naam heeft staan. Denk aan de Max Payne serie, Alan Wake en en laatst nog Control. Deze studio maakte donderdag bekend dat ze een deal gesloten hebben met een niet nader te noemen grote publisher. De deal betreft twee multi platform games. Het is zeer waarschijnlijk dat meerdere partijen voor Remedy klaar stonden gezien het recente succes dat ze hadden met Control. Met welke partij ze deze deal gesloten hebben, wordt later bekend gemaakt. Maar omdat het een multiplatform deal betreft, lijkt een deal met Sony of Microsoft nu echt naar het rijk der fabelen verwezen te moeten worden.

Het geheime derde project van Remedy

De studio maakte al eerder bekend bezig te zijn met een geheim AAA-project. Dat project loopt naast CrossFireX , de triple A game die ze momenteel maken zijn voor Microsoft. En dan is er ook nog Vanguard, een kleiner project dat ze volgens eigen woorden met een startup mentaliteit aan het ontwikkelen zijn. En dus met een klein intern team. Dit kleine project is al een tijdje in pre-productie en zou nu opgeschaald kunnen worden naar de productie van een echte nieuwe grote franchise. Het tweede project waar ze mee bezig zijn wordt een kleiner project in hetzelfde universum als de AAA-game. Beide games worden gemaakt met behulp van de eigen engine van Remedy. Beide games komen uit op de volgende generatie consoles en de PC.

Remedy heeft een prima trackrecord

Remedy timmert in de jaren na Max Payne 1 en 2 flink aan de weg. Bijvoorbeeld met de interessante horrorconcepten die ze in Alan Wake gebruikten. Sinds kort hebben ze daar ook weer de rechten van in het bezit. Een vervolg kan dus in de planning staan. fraai was ook de manier waarop ze in Quantum Break series en games probeerden samen te voegen tot één geheel. En dan is er nog de veel bekroonde destructieve wereld van Control. Ook een beauty. Hopelijk gaat het nieuwe project wederom dergelijke innovatie voortbrengen. We hebben al te veel eenheidsworst.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch