Menu Premium

‘CD Project Red: Release Cyberpunk 2077 kan gevaar lopen door Coronavirus’

Jan Johan Beldrok 12/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De grote baas van CD Projekt Red, Adam Kicinski, heeft woensdag een uitgebreid interview aan Eurogamer Poland gegeven en daarin een aantal interessante uitspraken over Cyberpunk 2077 en een potentieel nieuw deel in The Witcher-serie gedaan. En aangezien alles wat CD Project Red zegt groot nieuws is, pakken wij het ook op. Laten we daarbij beginnen met het leuke nieuws.

Ontwikkeling Cyberpunk 2077 ligt op schema

Volgens Adam Kicinski ligt de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 nog steeds op schema. En dat betekent dat de launch nog steeds voor september staat. De game is zelfs al ingediend bij bureaus voor leeftijdsclassificatie. En dat doe je niet als je game niet werkt. Dus dit geeft de burger allemaal moed. Ook fijn was de opmerking van Kicinski dat de media de game al weken voor de releasedatum gaat krijgen zodat ze optimaal kunnen testen. Er komt natuurlijk wel een embargo voor het weekend voorafgaand aan de release.

Alleen Corona kan roet in het Poolse eten gooien

Maar er was ook wat minder leuk nieuws. En dat draait om het Coronavirus. Kicinski verwacht niet dat COVID-19 de game-ontwikkeling van Cyberpunk 2077 gaat beïnvloeden, maar zekerheid kan hij ook niet geven. Daarvoor is het nog te vroeg. “The situation regarding coronavirus is so dynamic that it is hard to think about it. We will take part in trade fairs, if they take place. If they do not take place, we will show the same things in a different way – the internet works normally, we have a way to reach players.”

The Witcher 4 lijkt toch echt al tijd in ontwikkeling

Interessant was ook de opmerking van de Pool dat twee teams momenteel op Cyberpunk 2077 en de bijbehorende multiplayer (die later komt) zitten. Er is echter nog een derde team. En die werkt aan een ander project. En dat is een nieuwe singleplayer game. Volgens Kicinski is het een RPG van hoge kwaliteit. Hij wilde de naam The Witcher 4 niet noemen. Maar later in het interview gaf hij Kicinski wel aan dat CD Project Red zich voorlopig alleen richt op de Witcher- en Cyberpunk franchises. In dat geval, 1 + 1 = 2.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch