Menu Premium

‘PlayStation 5 maakt gebruik van deep-learning voor personalized gameplay’

Koos Mooten 13/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel er nog maar weinig officieel bekend is over de PlayStation 5, weten we uiteraard wel dat deze in de maak is. Hoe dichterbij we kruipen richting een officiële onthulling des te meer geruchten de kop op duiken, zo ook nu weer. Lees mee!

YouTuber Skullzi ontdekte een patent van Sony dat zou moeten wijzen naar een geavanceerde vorm van deep-learning van een “personalized data driven game training system”. Wat hier precies mee bedoelde wordt is vooralsnog niet heel erg duidelijk, maar het wijst er in elk geval op dat PlayStation op zoek is naar innovatieve manieren om de volgende generatie consoles in te luiden.

Personalized game experiences op de PS5

Deze personalized data zou gebaseerd zijn op de handelingen van gamers in het verleden waarmee bepaalde moeilijkheidsgraden of assists kunnen worden bepaald voor de gamer. Op deze manier zou elke gamer een uitdagende tailor made experience moeten kunnen ervaren ongeacht skill-niveau. Daarnaast zouden ook story-elementen in een game anders kunnen uitpakken op basis van de ervaring van de gamer.

De mogelijkheden van dergelijke systemen zouden natuurlijk nog veel verder kunnen strekken dan bovengenoemde. De PlayStation zou hierdoor specifieke aanbevelingen kunnen doen qua games, maar ook traditioneel moeilijkere games toegankelijker kunnen maken voor beginnende gamers. Ook zouden games training en ondersteuning moeten kunnen geven aan de gamer op aspecten die nog onder het vereiste skill-niveau voor bepaalde games liggen.

Daarnaast zouden ook developers toegang kunnen krijgen om gebruik te kunnen maken van deze data. Denk hierbij aan game design waarbij de AI leert en opschaalt naar de handelingen van de gamer.

Net zo innovatief als de Share knop?

Tijdens de release van de PlayStation 4 onthulde Sony een share-knop waarmee screenshots, video’s en ook livestreams gestart konden worden vanaf de console. Het bleek een gouden greep wat het tijdperk van game-streaming in een stroomversnelling heeft getrokken. Of het bovengenoemde patent ook zo’n indruk weet te maken, moet nog blijken maar wij zijn in elk geval razend benieuwd.

Eerder wisten we al te berichten dat de PS5 hoogstwaarschijnlijk backwards compatible zou zijn. Hier op de redactie verwachten wij dat de Sony PlayStation 5 nog dit jaar aangekondigd gaat worden, met een release voor het eerste kwartaal in 2020.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch