Menu Premium

PS Vita Remote Play wordt toegevoegd door de PlayStation 4-update

Karim Shehata 25/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer je elke avond al de dagen aftelt richting de release van de PlayStation 4, is dit niet zo’n raar gegeven. De next-gen console van Sony is namelijk nog maar 35 dagen van onze tv-meubelen verwijderd, waardoor het waarschijnlijk bij veel gamers inmiddels begint te kriebelen. Die kriebels worden er natuurlijk niet minder op, omdat de Japanse PlayStation-maker deze week al erg veel informatie en trailers heeft vrijgegeven richting de consumenten en de pers. Op deze grijze vrijdag doet Sony daar nog een schepje boven op, want de PS Vita Remote Play wordt toegevoegd door de PlayStation 4-update.

Dit meldt het elektronicabedrijf op haar eigen PlayStation Blog. De update, die zoals gezegd de PS Vita Remote Play-functie met zich meebrengt, zal te downloaden zijn op de releasedatum van de console. De update gaat zo’n 300 MB aan opslag ruimte eisen van je gloednieuwe PlayStation 4, want niet alleen Remote Play kun je pas gebruiken na de broodnodige update. Praktisch alle functies die Sony in de laatste maanden heeft bekendgemaakt voor de next-gen console, hebben de eerste update nodig om überhaupt te werken. Denk dan aan functies zoals Second Screen, Play as you Download, de Party Chat-functie en zelfs het bekijken van een DVD of Blu-Ray Disc heeft de hulp van het wereldwijde web nodig.

Een erg negatief gegeven is dit natuurlijk niet. Anno 2013 kunnen we er door middel van het internet voor zorgen dat alles goed blijft werken, waardoor in dit geval de PlayStation 4 een stuk makkelijker in de productie-fase kan gaan. Wanneer er rare fouten zijn te bespeuren in het systeem, kan dit meteen ‘weggepatched’ worden, waardoor Sony op dit moment niet erg veel tijd hoeft te steken in het oppoetsen van het operating system waar de console op draait. De PlayStation 4, evenals de update, verschijnt op 29 november.

PS Vita Remote Play wordt toegevoegd door de PlayStation 4-update

PS Vita Remote Play wordt toegevoegd door de PlayStation 4-update

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch