Menu Premium

Private Division sluit multiplayer servers van sci-fi shooter Disintegration

Alex 19/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is helaas niet voor iedere ontwikkelaar en uitgever weggelegd. Een groot succes maken van jouw game en het daar bijbehorende IP. Het noodlot heeft toegeslagen voor ontwikkelaar V1 Interactive en uitgever Private Division. Zij hebben namelijk besloten om een punt te zetten achter de multiplayer mode van hun shooter Disintegration.

Disintegration was duidelijk geen succes

Drie maanden geleden werd de release van deze sci-fi shooter nog gevierd. De game zag namelijk op 16 juni 2020 het spreekwoordelijke levenslicht. Wij zijn nu een drietal maanden verder en de multiplayer mode ziet alweer zijn einde naderen. De servers van Disintegration gaan volgens Private Division vanaf 17 november 2020 op zwart. Dit besluit is genomen omdat er gewoonweg te weinig mensen online de strijd met elkaar aangaan. Vanaf bovengenoemde datum zal de singleplayer gewoon nog te spelen zijn. Het sluiten van de servers is echter al enigszins in gang gezet, het inmiddels al niet meer mogelijk om online items te kopen in de store. Private Division wist het volgende te melden over deze situatie.

“We have made the difficult decision to remove Disintegration’s multiplayer modes from the game across all platforms. This will be done in phases over the coming months, starting today with the removal of the in-game store, and will conclude on November 17th with the full removal of multiplayer.”

“While our player base showed interest in the single player campaign, the game unfortunately struggled to build a significant audience necessary for a compelling multiplayer experience. After weighing options, we have collectively made the decision to sunset the multiplayer support.”

Begrijp jij de keuze van Private Division?

Uiteraard zijn wij bij Gamekings ten tijden van de launch ook in deze game gedoken. Skate en Koos hebben deze titel voorzien van een oordeel. Mocht je het gemist hebben dan is deze hier terug te kijken. Heb jij Disintegration gespeeld? Was jij fan van de multiplayer of snap jij de keuze voor het sluiten van de servers volkomen? Wij zijn benieuwd. Laat het vooral weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch