Menu Premium

Pokémon Sun and Moon zijn 2 miljoen keer verkocht in de eerste 3 dagen in Japan

Froukje Planken 22/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pokémon Sun en Moon verkoopt goed en dat is misschien wel een understatement! De game komt morgen, op 23 november dus, pas uit in Europa, maar aan de andere kant van de wereld is de game al bizar vaak over de toonbank gegaan: Pokémon Sun and Moon zijn 2 miljoen keer verkocht in de eerste 3 dagen in Japan. Na Pokémon X en Y is het de beste launch ooit op de 3DS in het land van de rijzende zon.

Dat is dus dus een enorm aantal verkochte games in het eerste weekend na release en dan zijn nog niet eens de cijfers meegenomen van de exemplaren die via de Nintendo eShop worden verkocht. Gezien er steeds meer mensen games digitaal kopen, zal het aantal alleen nog maar stijgen en streeft de verkoop van de game die van Pokemon X en Y misschien wel voorbij.

Sinds afgelopen vrijdag ligt de game in de winkels in Noord-Amerika en vanaf morgen dus ook in Europa. Nintendo heeft ook voor deze werelddelen hoge verwachtingen, want ze hebben al gezegd dat ze 10 miljoen exemplaren hebben verscheept van Pokémon Sun and Moon.

Vorige week bereikte ons ook al het gerucht dat er een versie van deze game op de Nintendo Switch zal verschijnen in de loop van volgend jaar, voorlopig genaamd Pokémon Stars.  Deze zal visuele upgrades bevatten en de Pokémon die je straks gaat vangen op je 3DS kun je dan overzetten naar de Switch-versie, middels de Pokémon Bank.

Kun jij, net als vele anderen, niet wachten tot morgen om de Alola-regio te verkennen en nieuwe Pokémon te vangen?

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch