Menu Premium

‘Nintendo Switch krijgt een Pokémon Sun en Moon-versie’

Karim Shehata 18/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alles over de Nintendo Switch lekt de laatste dagen uit. Als alles wat is uitgelekt waar is, weten we dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild de release van de Switch niet haalt, maar dat we wel met een nieuwe Super Mario en Skyrim: Special Edition aan de slag kunnen bij launch. Nu is de droom van iedere Pokémon-fan uitgelekt, want het lijkt erop dat de Nintendo Switch een speciale Pokémon Sun en Moon-versie krijgt.

Verschillende bronnen melden aan Eurogamer dat de game, die nu onder de naam Pokémon Stars is ontwikkeling is, al in een vergevorderd stadium is en op de Switch moet lanceren in 2017. Je kunt deze versie dan bijvoorbeeld vergelijken met Pokémon Yellow en Pokémon Crystal, de derde versies van respectievelijk Red/Blue en Gold/Silver. Game Freak en The Pokémon Company zijn hier na Pokémon Platinum mee gestopt, maar dit lijkt dus het ideale moment om de derde Pokémon-versie weer in leven te roepen.

Pokémon Stars zou de eerste main Pokémon-game op een Nintendo console zijn. Gezien ontwikkelaar Game Freak de visie heeft dat Pokémon on-the-go gespeeld moet worden, zodat je buiten met vrienden Pokémon kunt ruilen en battlen, is een dergelijke game nog nooit op de console verschenen. Echter lijkt de Nintendo Switch hier het ideale platform voor, gezien het zowel een handheld als een console is.

Als de geruchten kloppen, dan krijgt Pokémon Stars nieuwe features, meer Pokémon en moet deze versie er eens stuk mooier uit komen te zien. Wel krijg je gewoon dezelfde map voorgeschoteld en zal het in de basis dus niet al teveel verschillen van Pokémon Sun en Moon. Wel zou er ook Pokémon Bank-ondersteuning zijn, waardoor je de Pokémon uit Sun en Moon dus kunt overzetten naar de versie op de Nintendo Switch. Pokémon Stars is voor nu de werknaam van het project, duidelijk is nog niet of dit de uiteindelijke naam wordt.

Om dit gerucht wat meer kracht bij te zetten, vertellen dezelfde bronnen dat we zelfs al stiekem iets hebben gezien van Pokémon Stars op de Switch. In de onthullingstrailer van Pokémon Sun en Moon van afgelopen februari, is namelijk heel snel een HD-texture te zien van Pikipek. Deze zou bedoeld zijn voor de Nintendo Switch.

De HD-texture van Pikipek voor Pokémon Stars op de Nintendo Switch

De HD-texture van Pikipek voor Pokémon Stars op de Nintendo Switch

Pokémon Stars zou daarnaast tegelijkertijd met Sun and Moon ontwikkeld zijn, maar natuurlijk nog niet helemaal af zijn. Volgens de bronnen was het het plan om Stars uit te brengen in de zomer van 2017, maar is deze release nu opgeschoven naar eind volgend jaar. Dat Pokémon Stars meer features heeft dan de 3DS-versies moet niet gezien worden als het achterhouden van content, want dit is zoals dat altijd zou zijn gegaan met derde versies van Pokémon-games.

Pokémon Sun en Moon moeten in Europa overigens nog verschijnen. Waar de 3DS-games in Amerika en Japan vandaag zijn uitgekomen, moeten wij wachten tot woensdag 23 november, volgende week dus. Een jaar later kunnen we dus misschien aan de slag met de natte droom van praktisch iedere Pokémon-speler: een Pokémon RPG op de console.

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch