Menu Premium

Pokémon Go developer Niantic belooft veranderingen na controverse

Dansky 02/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de lockdown heeft de games industrie goeie zaken gedaan. Gezien de mensen toch binnen moesten blijven zitten vlogen de game consoles als oververhitte Xbox 360’s over de toonbank. Maar helaas hadden sommige games moeite met de lockdown. En dan met name Pokémon Go natuurlijk. De essentie van het spel is buiten pokémon vangen. En toen dat ineens niet meer mocht nam de developer maatregelen.

Veranderingen in Pokémon Go vergrote speelbaarheid tijdens pandemie

Voor een game die draait om het naar buiten gaan was de lockdown nog erger dan voor andere games. Om deze reden bracht Niantic dan ook een aantal veranderingen toe aan de game. Denk aan het verlengen van de tijd die een Insence duurt, het openen van meerdere gifts per dag en het groter maken van de radius voor PokéStops en Gyms. In de afgelopen maanden zijn gamers gewend geraakt aan deze veranderingen; zoals wij gamers dat wel vaker doen. Nu de pandemie op zijn einde loopt worden sommige veranderingen teruggedraaid. Tot groot ongenoegen van de gamers.

Niantic maakt een 180 graden draai naar aanleiding van community

Vooral het terugdraaien van de 80m radius schoot bij veel gamers in het verkeerde keelgat. Dat de maatregelen worden teruggedraaid is an sich geen probleem. Het gaat vooral om de veranderingen die in de ogen van de community een verbetering van de game teweeg brengen. In een open brief riepen een aantal grote namen dan ook op om de 80m radius te behouden. Naar aanleiding van deze brief en de gigantische backlash van de community heeft Niantic dan ook een aantal veranderingen beloofd. Ten eerste laten ze de 80m radius met rust tot luid gejuich van de gamers. Daarnaast verbeteren ze de communicatie met de community zodat ze niet nog een keertje dezelfde fout maken. Al met al een grote duim voor Niantic om meteen met concrete verbeteringen te komen. Daar zouden sommige developers nog wel eens wat van kunnen leren.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch