Menu Premium

Pokémon Art Director Sugimori wil terug naar de roots van de serie

Gamekings Redactie 07/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pokémon Art Director Sugimori wil terug naar de roots van de serie, dit meldt hij in het Japanse tijdschrift “We Love Pokémon”. Een, op z’n zachts gezegd opmerkelijke uitspraak, zo kort na het succesvol op de markt brengen van de meest vooruitstrevende Pokémon-titels tot op heden: X en Y. Hij bedoelt hiermee dat zowel de gameplay als de vormgeving van de game, maar ook de bekende zakmonstertjes zelf, er wat eenvoudiger op moeten gaan worden. Dit zou volgens Ken Sugimori een terugkeer zijn naar het principe van Pokémon Blue (of Red en Green, zoals deze in Japan bekend werden). De eerstvolgende set games zou alweer de zevende generatie van de populaire franchise inluiden.

Terug naar de roots, dat is natuurlijk een enorm populaire kreet in de gamewereld. Tomb Raider ging al eens een paar keer terug naar de roots, Mortal Kombat natuurlijk ook, en Prince of Persia ondernam ook een dappere poging. De Pokémon games verkeren dus niet in geheel slecht gezelschap, maar het positieve effect van zo’n reboot, frisse start of hoe je het noemen wilt, is dus niet altijd gegarandeerd. Dat weet Sugimori ook, want tijdens het interview haast hij zich er bij te vermelden dat het alleen nog maar een idee van hemzelf is; of het ook gaat gebeuren moet nog blijken. Hij wil overigens niet het aantal Pokémons terugdringen, maar denkt eerder aan een minder groot aantal typen aanvallen, talenten en items die je kunt verzamelen. Daarnaast zou ook het design van de pocketmonsters er wat eenvoudiger uit kunnen zien, zoals dat nu al is in de verschillende media buiten de games. Dit zou iets zijn, meent Sugimori, wat het uitproberen waard is en zo te zien wat de reactie is van de fans.

Je weet hoe het gaat met veel fans; als je de game te veel hetzelfde houdt ben je de koe aan het uitmelken, maar als je het roer radicaal omgooit verpest je de serie. Zijn de oude vertrouwde Pokémon games de beste keuze, of is het juist beter om het advies van art director Sugimori te negeren en het juist nog complexer en grootser te maken? Tenslotte zijn je goede herinneringen aan een oude game vaak pure nostalgie, en valt het vaak genoeg tegen als je het opeens met minder moet doen.

Pokémon Art Director Sugimori wil terug naar de roots van de serie

Pokémon Art Director Sugimori wil terug naar de roots van de serie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch