Menu Premium

Yooka-Laylee is goud gegaan

Roy de Keijzer 31/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yooka-Laylee is goud zo geeft ontwikkelstudio Playtonic aan. De studio heeft via een officieel blogbericht laten weten dat de game gegarandeerd op 11 april dit jaar zal verschijnen. Nu is de releasedate dus eindelijk vastgesteld zo’n 21 maanden na het begin van de kickstarter waar dit gameproject allemaal mee is begonnen. We kunnen nu de dagen gaan aftellen totdat we zelf met deze veelbelovende platformgame aan de slag mogen gaan. Ben jij een backer van de kickstarter? Dan kun je binnenkort aangeven op welk platform je de game wilt gaan spelen.

Naast dit nieuws maakt Playlogic bekend dat er nieuwe aanwinsten zijn voor hun team, waaronder een oud-collega van Rare. Dit keer is het Justin Cook, oud lead-designer van Viva Piñata. Hij zat ook in het testteam van Perfect Dark, Banjo Tooie en Conker’s Bad Fur Day. Playtonic Games bestond al voor een groot gedeelte uit voormalig Rare-medewerkers en nu wordt die groep dus groter. De game wordt overigens uitgegeven door Team 17, de publisher die onder meer bekend is van Worms.

Mocht je het nieuws over Yooka-Laylee niet hebben gevolgd, Yooka-Laylee is de spirituele opvolger van Banjo Kazooie. Yooka en Laylee zijn een maffe kameleon en vleermuis die samen het avontuur aan gaan. De gameplay is dus te vergelijken met de 3D-platformgames van Rare tijdens hun Nintendo 64 periode.

Yooka-Laylee komt 11 april uit op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Denken jullie dat Yooka-Laylee haar verwachtingen waar zal maken? Gaan jullie deze game op de releasedag aanschaffen? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Playtonic

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch