Menu Premium

PlayStation Vita Pets verschijnt op 4 juni

Karim Shehata 02/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Inmiddels zijn we in de game-industrie bekend met dieren. Een tijdje geleden was NintenDogs bijvoorbeeld een erg grote franchise, terwijl ook Kinectimals het prima deed op de Xbox 360. Dit zijn echter niet de enige games waar dieren een rol spelen, want ook Call of Duty: Ghosts bevatte een hond in de vorm van Riley. De game waarvan nu nieuwe informatie naar buiten is gekomen valt echter meer onder de categorie ‘NintenDogs’ en verschijnt binnenkort voor de PS Vita. We weten nu ook precies wanneer, want PlayStation Vita Pets verschijnt op 4 juni.

Dit heeft Kevin Oxland, creative director bij ontwikkelaar Spinal House, zojuist bekendgemaakt op het officiële Europese PlayStation Blog. In augustus 2013 werd de game al aangekondigd en toen werd gezegd dat de familievriendelijke game in 2014 zou verschijnen, maar lang wisten we niet wanneer dit zou gebeuren. Nu is daar dus verandering in gekomen, want zoals gezegd verschijnt de dieren-game voor de PlayStation Vita op 4 juni. Daarnaast heeft de ontwikkelaar wat los gelaten over de manier waarop je een band opbouwt met jouw virtuele huisdier en dat moet volgens Oxland helemaal goed gaan komen. De game kent 10.000 verschillende ingesproken zinnen, waardoor je dus hopelijk niet steeds het zelfde hoort in deze game. Ook zitten er wat adventure-elementen in deze game, want je kunt met je hond op avontuur gaan en bijvoorbeeld schatten gaan zoeken. Ook kun je met je hond, wat opmerkelijk genoeg voorlopig het enige beschikbare huisdier is in deze game, gaan trainen om je hond zo sterker te maken.

Of PlayStation Vita Pets daadwerkelijk hoge ogen gaat gooien, is natuurlijk nog maar de vraag. De huisdieren-games zijn de laatste tijd niet al te populair meer, maar als antwoord daarop zou je wel kunnen zeggen dat de PlayStation Vita juist wel een kind- en familievriendelijke game kan gebruiken. Op 4 juni kan er pas echt een oordeel geveld worden, want dan verschijnt PlayStation Vita Pets vanzelfsprekend exclusief voor de PS Vita.

PlayStation Vita Pets verschijnt op 4 juni

PlayStation Vita Pets verschijnt op 4 juni

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch