Menu Premium

PlayStation keihard aan het werk om PS5 tekort op te lossen

JeffreyHage 23/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony ceo Jim Ryan heeft aan het Japanse Nikkei vertelt dat PlayStation op dit moment echt alle zeilen bij zet om het PS5 tekort te verkleinen. Dit is volgens hem echter geen gemakkelijke klus. Sony is net als alle andere fabrikanten afhankelijk van de chip-productie. Ryan vertelde aan Nikkei dat PlayStation heeft gevraagd om de productie te verhogen aan de chip-producenten. Of dit ook snel gaat gebeuren is nog maar de vraag. De handelsoorlog tussen de VS en China én de pandemie gooien vanaf maart 2020 al roet in het eten. En het einde daarvan lijkt nog niet in zicht…

PlayStation gaat zelf de productie verhogen

Er zijn uiteraard verschillende redenen waarom de PS5 lastig te kopen is. Je hebt de scalpers, het lastige bevoorraden van winkels en de bemoeilijkte productie. PlayStation heeft daarom aan haar leveranciers gevraagd om de productie te verhogen. Iets wat nog dit jaar merkbaar moet zijn. De verkoop van chips gaat echter wel behoorlijk profiteren van deze schaarste. Zo is er bekendgemaakt dat de verkoop van chips in 2021 gaat stijgen met 8,4%. Vorig jaar is er al 433 miljard dollar verdient aan de verkoop van deze onderdelen. Daar komt in 2021 dus nog 8,4% bij. Het nadeel voor PlayStation is dat zij niet de enigen zijn die zitten te schreeuwen om deze chips. Zo vertelde Apple ceo Tim Cook dat ook Apple de chips nodig heeft om de productie van Iphones bij te benen.

Microsoft heeft ook last

Natuurlijk hebben niet alleen Sony en Apple last van dit probleem. Ook Microsoft heeft last van het chip-productie probleem. Dit is omdat Microsoft en Sony allebei gebruik maken van AMD chips. Wat voor een chip producent (die zich ook focust op de PC markt) nogal lastig is om bij te houden. Het wrange van dit hele verhaal is dat de chips waar het grootste tekort aan is spotgoedkoop zijn. Ze kosten slechts 1 dollar om te maken. Sony doet er in ieder geval alles aan om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch