Menu Premium

PlayStation schrapt PS5 reveal event vanwege maatschappelijke onrust

Koos Mooten 01/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zal je haast niet ontgaan zijn maar er speelt de laatste week veel maatschappelijke onrust te parte in de Westerse wereld. Dit alles werd in sneltreinvaart in gang gezet na de dood van George Floyd aan de hand van een politieagent in Minneapolis. Nu heeft Sony zijn PS5 event geschrapt vanwege de vele onrust binnen de samenleving.

In grote steden verspreid over heel Amerika en ook gedeeltes in West Europa zijn er protesten en demonstraties tegen zinloos politiegeweld. Vooral in Amerika lopen de emoties hoog op en zijn er op meerdere plekken rellen en plunderingen gaande. Deze maatschappelijke onrust heeft ervoor gezorgd dat Sony PlayStation het niet een gepast moment vindt om de aandacht op de PlayStation 5 en/of next-gen games te leggen. In een officieel statement laat Sony het volgende weten:

“We have decided to postpone the PlayStation 5 event scheduled for June 4. While we understand gamers worldwide are excited to see PS5 games, we do not feel that right now is a time for celebration and for now, we want to stand back and allow more important voices to be heard.”

Natuurlijk een spijtig verhaal voor gamers die met smart uitkeken naar het event dat origineel gepland stond voor donderdagavond 4 juni om 22:00 uur. De geruchten staken eerder deze avond al vroeg op dat Sony zijn presentatie zou uitstellen en het was dan ook niet verrassend gezien het grote aantal multinational bedrijven die de afgelopen dagen massaal hun steun uitspraken voor de #BlackLivesMatter movement die zowel gaande is op social media als in het echte leven.

Het lijkt er dus op dat we met z’n allen een beetje meer geduld op moeten brengen alvorens we meer weten over de PS5. Zodra er meer nieuws is, zul je dat hier uiteraard lezen op Gamekings.tv!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch