Menu Premium

PlayStation aangeklaagd door consumenten vanwege te dure PS5-games

JeffreyHage 06/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een groep PS5 consumenten in Amerika is boos. Zij verdenken Sony ervan dat het bedrijf bewust PlayStation de codes voor games tegen een te hoge prijs verkoopt. De consumenten hebben daarop Sony aangeklaagd. Sony verkoopt sinds twee jaar geen codes van games via derde partijen in Amerika. O.a. winkels van Amazon, Walmart en Best Buy mogen nu geen downloadcodes voor PlayStation games meer verkopen. En om die reden – vinden de consumenten – maakt Sony de games zo duur als ze wilt. Maar hebben de Amerikanen gelijk?

De PS Store

Het voorval is zoals gezegd begonnen nadat Sony geen downloadcodes meer voor PlayStation is gaan verkopen via winkels. Die codes waren voorheen fysiek te koop bij winkels als Walmart, Best Buy en Amazon, maar nu dus niet meer. En daarom zijn de Amerikanen boos. Zij zeggen dat PlayStation games zo duur maakt dat je tegen 175% van de productieprijs een game koopt via de PS Store. Sony zelf moet nog officieel reageren op de aantijgingen. Ook is onduidelijk om hoeveel consumenten het in Amerika precies gaat.

Op zich niet vreemd

Het is uiteraard op zich niet vreemd dat men deze rechtszaak heeft aangespannen. Als je derde partij verkopers weert uit de verkoop van je games ga je altijd mensen teleurstellen. En als je dan vervolgens alleen nog maar digitale games kunt kopen via PlayStation’s eigen store tegen hogere prijzen, dan zorgt dat voor gefronste wenkbrauwen. Een officieel onderzoek moet uitwijzen of PlayStation daadwerkelijk zelf de prijzen bewust hoog houdt voor haar games. Als dit het geval blijkt te zijn, dan gaat daar geheid een flinke storm over opwaaien. Zo ver is het echter nog niet, maar de zaak is zeker interessant om te volgen. Als dit waar is, is dit echter ook beroerd voor de PS5 bezitter zonder CD-slot. Dat betekent namelijk dat zij ineens veel meer voor hun games moeten betalen dan mensen met een CD-slot. Wij blijven de zaak in ieder geval volgen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch