Menu Premium

Playstation 5 zal zich focussen op hardcore gamers en grote titels

Dansky 30/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Playstation 5 is nog een tijd weg van ons maar de marketing strategie van Sony is al luid en duidelijk: de Playstation 5 focust zich op hardcore gamers en grote titels.

Concurrentie

Om de nieuwe en oude concurrenten voor te blijven zal de Playstation 5 zich gaan focussen op hardcore games en grote titels. Kenichiro Yoshida, CEO van Sony, noemde de Playstation 5 zelfs een niche product dat zich alleen focust op ‘serieuze’ spelers.

Naast de oude vertrouwde lievelingsvijanden Xbox en Nintendo is er een nieuwe concurrent: Google Stadia. Maar, zo stelt Sony, Google Stadia zal pas over een aantal jaar een geduchte concurrent zijn. Google Stadia kenmerkt zich door het kunnen streamen van games zonder daarvoor dure hardware aan te schaffen. Sony schrikt hier nog niet van; om high end games te kunnen spelen is een krachtige console nog steeds nodig. Pas op het moment dat er stabiele internet verbindingen zijn gaat Sony zich zorgen maken om de Google Stadia.

Bigger = better

De reden voor deze marketing is omdat Sony gelooft dat gamers alleen consoles kopen om games te spelen die zich vooral focussen op mooie graphics en alleen op die console beschikbaar zijn. Met deze denkwijze in het achterhoofd heeft Sony ervoor gekozen om zich te focussen op de grote titels: denk aan titels als Cyberpunk 2077 en Death Stranding. Dit betekent niet dat Sony absoluut geen kleinere games meer zal uitgeven op de Playstation 5. Sony ziet graag nog spellen van kleine en onafhankelijke studio’s op hun platform verschijnen maar de focus ligt voor Sony op de grote uitgevers en ontwikkelaars.

Nadelen

Deze marketing strategie heeft ook nadelen; kleine game ontwikkelaars voelen zich in de steek gelaten en door de focus op de grote titels zal het keuze aanbod van de Playstation 5 ook in het geding kunnen komen. Als er minder keuze is op de Playstation 5 qua games geeft dit wel meer kans voor de Xbox Scarlett en de Nintendo Switch. Met de aankopen van ontwikkelaars door Microsoft en het scala aan spellen op de Nintendo Switch kan Sony het zichzelf nog wel eens lastig gaan maken met deze marketing strategie.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch