Menu Premium

PlayStation 4 zal de komende jaren sterker zijn dan de PC

Gamekings Redactie 11/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de presentatie van de PlayStation 4 door Sony wordt anybody who’s anybody in de industrie om hun mening over de nieuwe console gevraagd. Tot dusver is het enthousiasme groot, en ook Avalance Studios chief technical officer Linus Blomberg steekt dat niet onder stoelen of banken. In een interview met Gamingbolt laat hij zich zelfs verleiden tot een prikkelende stelling: de PlayStation 4 zal de komende jaren sterker zijn dan de PC.

Hebben we je aandacht? Vast wel, en laten we maar eens lezen hoe Blomberg deze rollenwisseling verklaart.

“De consoles waren al lang toe aan een grote boost, al sinds ze aan alle kanten overvleugeld zijn door de kracht van PC’s enerzijds en het succes van mobiele platformen anderzijds.(…) De PlayStation 4 zal niet alleen een hele krachtige gaming machine zijn vanuit een hardware perspectief, maar ook slim leentjebuur spelen van de mobiele platformen door te functioneren als een sociaal gereedschap met een geïntegreerde marktplaats. Daarmee is het het beste van alle werelden; geweldige prestaties voor high-end gaming, een uitgebreid sociaal eco-systeem, en een sterk platform om een business op te kunnen laten draaien.”

“Voor Avalanche Studios die met name gespecialiseerd is in open-world games is dit geweldig interessant en het biedt een hoop nieuwe kansen.(…) Het sluit perfect aan op de games die we willen maken, en we zijn er van overtuigd dat we het hele genre van open-world gaming naar een heel nieuw niveau kunnen tillen. Ik ben ook blij dat Sony heeft besloten om de nieuwe console uit te rusten met 8GB RAM, want dat betekent dat de PlayStation 4 zelfs krachtiger zal zijn dan de meeste PC’s in de komende jaren”, aldus Blomberg.

De laatste opmerking zal toch menig eigenaar van een PC de wenkbrauwen doen fronsen, want is 8GB intussen al niet al lang zo’n beetje de standaard in hun wereldje? Toegegeven, een PC heeft ten alle tijden meer taken op de achtergrond draaien die het nodige werkgeheugen vragen, maar dan nog?

Wie er voorlopig ook de spierballenstrijd wint,  iedereen is gelukkig gebaat bij de nieuwe consolecyclus. Het wordt op alle platformen een grote stap voorwaarts in de games die we gaan zien, omdat het succesvolle zwakste platform vaak noodzakelijkerwijs leidend is in de ontwikkeling.

Intussen is officieus al duidelijk dat ze bij Avalanche Studios druk bezig zijn met Just Cause 3 of een Mad Max game voor de next-gen consoles. Waarschijnlijk wordt in de aanloop naar de E3 de komende maanden duidelijk welke van de twee dat is, en dan zitten wij graag op de eerste rij om te zien wat zij ervan bakken met alle nieuwe mogelijkheden die de PlayStation 4 hen biedt.

PlayStation 4 zal de komende jaren sterker zijn dan de PC

PlayStation 4 zal de komende jaren sterker zijn dan de PC

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch