Menu Premium

PlayStation 4 één miljoen keer verkocht in Groot-Brittannië

Karim Shehata 09/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de Gamescom 2014, die een kleine maand geleden plaatsvond in Keulen, leerden we van Sony dat de PlayStation 4 wereldwijd meer dan tien miljoen keer over de toonbank is gevlogen. Hierdoor is de PlayStation 4 met afstand de snelst verkopende console van Sony ooit. De console van Sony haalt een kleine tien procent van deze verkoopcijfers uit Groot-Brittannië, want Sony heeft zojuist bekendgemaakt dat de PlayStation 4 één miljoen keer de andere kant van de toonbank heeft gezien in het Engelse Koninkrijk.

Er is natuurlijk altijd baas-boven-baas, want de Nintendo Wii wist na de release van de console vier weken eerder deze mijlpaal te behalen. Deze console wist uiteindelijk meer dan honderd miljoen keer een gamende consument te bereiken, waardoor de toekomst van de PlayStation 4 er op dit moment in ieder geval zeer rooskleurig uitziet. Wel zag Sony dat de verkopen in de afgelopen weken iets afnamen, waarschijnlijk omdat veel gamers die het sinds november 2013 nog deden onder PlayStation 4 erg zaten te wachten op het PS4-pakket met Destiny. Het pakket met de witte PlayStation 4 en Destiny is bij de meeste retailers wereldwijd dan ook nog moeilijk te krijgen.

Vandaag zal er technisch gezien dan ook een flinke stijging van PS4-verkopen kunnen plaatsvinden, want het eerdergenoemde pakket – wit én zwart – zijn vandaag verschenen, evenals Destiny. De game van Bungie verscheen daarnaast ook op de PlayStation 3, Xbox 360 en Xbox One.

PlayStation 4 één miljoen keer verkocht in Groot-Brittannië

PlayStation 4 één miljoen keer verkocht in Groot-Brittannië

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch