Menu Premium

Petitie gestart door Game Workers Unite voor ontslag Activision-CEO

Hylke Haagsma 15/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het bericht over de 800 ontslagen werknemers is de game industrie niet in de koude kleren gaan zitten. Game Workers Unite houdt een petitie om ook Activision-CEO  Bobby Kotick de laan uit te sturen.

Ontslag Activision-CEO

Het idee van de petitie is simpel. Wil je dat Kotick ontslagen wordt? Dan teken je de petitie. De petitie is inmiddels 717 keer getekend, maar dit lijkt toch nog geen ambitieus doel. Als alle ontslagen werknemers namelijk tekenen zijn die 800 handtekeningen al gehaald. Mogelijk zijn er wel meer mensen in de game industrie die de ontslagen werknemers via deze weg een hart onder de riem willen steken.

800 ontslagen werknemers

De ontslagen vielen omdat er wat betreft de financiële resultaten een doel van Activision Blizzard niet behaald werd. Dit ondanks dat Kotick toegaf dat “de financiële resultaten van 2018 de beste in onze geschiedenis zijn”.

In de game industrie zijn er geen vakbonden. Game Workers Unite is een lokale politieke organisatie. Deze probeert nu op te komen voor werknemers uit de industrie. De petitie is natuurlijk niet iets wat er direct voor zorgt dat de CEO van Activision ontslagen wordt. Wat de petitie wel kan doen is een statement afgeven. De resultaten van 2018 waren de beste in de geschiedenis van Activision dus waarom zou je mensen de laan uit gooien?

Zijn de verwachtingen dan niet gewoon veel te hoog? In de petitie word benadrukt hoe belangrijk de 800 werknemers voor het bedrijf zijn. Ze hebben gewerkt aan community management, marketing, eSports en nog veel meer. De CEO verdiend met zo’n 30 miljoen dollar per jaar en volgens de petitie zou dat bedrag niet zomaar uit de lucht komen vallen, dit komt namelijk van het harde werk van de 800 werknemers die nu een ontslagbrief op de deurmat hebben liggen.

Ben je het nou gigantisch eens met de petitie dan kan je die hier vinden en tekenen.

Wij zijn sowieso erg benieuwd wat jullie van de situatie vinden, kunnen jullie je wel vinden in de strekking van de petitie?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch