Menu Premium

Blizzard vuurt duidelijke antwoorden op Overwatch vragen af

Joep Omes 07/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Overwatch blijkt een zeer succesvolle game. Een stel duizelingwekkende cijfers van Blizzard’s kant bevestigt dat. Blizzard heeft natuurlijk al jaren ervaring met het maken van multiplayer games en heeft ondanks dat het haar eerste shooter is, een gebalanceerde game uitgebracht. Of toch niet? En wanneer komt Competitive Play en wat houdt dat in? Jeff Kaplan, Blizzard-bobo en game director voor Overwatch, heeft de antwoorden. Duidelijk is dat de ontwikkelaar niet de beroerdste, want Blizzard vuurt duidelijke antwoorden op Overwatch vragen af.

We weten al dat de Competitive Play uitkomt in juni, maar Kaplan kan nog altijd geen specifieke datum geven. Hij zegt wel dat de nieuwe modus al uitvoerig wordt getest. Het lijkt erop dat de versie die we in de beta zagen terugkeert, maar met verbeteringen. Zo zal het ‘progression-based’ blijven, maar voegt Blizzard nu ook Heroic Rank toe, vergelijkbaar met de Legendary Rank uit Hearthstone, de cardgame van Blizzard.

Kaplan vertelt ons ook meer over de aankomende updates voor de characters McCree en D.Va, welke al door de geruchtenmolen waren langsgekomen. McCree is volgens Blizzard bedoeld als een counter voor snelle heroes als Tracer, Genji en Reaper, met zijn Fan the Hammer plus Flashbang combo. Desondanks is de manier waarop hij op dit moment tanks volledig van de map veegt niet de bedoeling. Een update die wat langer op zich zal laten wachten is de buff voor D.Va, die zich als tank snel naar groepen vijanden begeeft, maar dan te snel uit haar Mech geknald wordt. Kaplan en zijn team zijn druk bezig, maar zeggen wat meer tijd nodig te hebben voor een logische fix voor D.Va.

Heb jij nog steeds slapeloze nachten door Overwatch? Ben jij niet van je bank weg te slaan? Of wacht jij tot Competitive Gameplay verschijnt zodat jij je ware skills kunt laten zien?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch