Menu Premium

Overwatch heeft bij terugkeer bèta een progressiesysteem

Thom Derks 11/12/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Begin volgend jaar komt de Overwacht bèta opnieuw online, en Jeff Kaplan geeft aan dat er nu al veel verbeteringen zijn doorgevoerd. Een van deze verbeteringen is het invoeren van een progressiesysteem, waar veel spelers om gevraagd hebben. Echter zal dit progressiesysteem anders werken dan bij bijvoorbeeld een World of Warcraft of Diablo. Je moet volgens Kaplan meer denken aan cosmetische rewards die zorgen voor extra customisation opties.

Daarnaast zijn er vele kleine verbetering doorgevoerd die speltechnisch bijdragen aan een beter eindproduct. Een voorbeeld hiervan is een aanpassing voor het herladen van wapens. In de vorige bèta liepen de animatie van het herladen en de timing vaak niet synchroon. Verder kon je door tijdens het herladen een melee aanval te doen of een ability te gebruiken de animatie onderbreken en moest je daarna opnieuw herladen.

Ook geeft Kaplan aan blij te zijn met het businessmodel van de game: ”Ik was heel blij dat we samen met het Overwatch en Blizzard executive team konden zeggen, dat zowel nieuwe heroes als nieuwe maps in de toekomst gratis te downloaden zijn.” Hier is voor gekozen om een zo simpel mogelijk business model te hebben, waardoor de focus meer op de game zelf komt te liggen.

Over hoe de game in de toekomst geld op zal moeten brengen, is nog weinig besloten. Kaplan geeft aan eerst de launch af te willen wachten, en dan te bekijken hoe groot de install base is en hoe betrokken deze mensen bij de game zijn. ”Op dit moment is onze grootste zorg niet op hoeveel manieren we geld aan Overwatch kunnen verdienen, maar hoe we er zeker van kunnen zijn dat de game heel leuk is en we een zo groot mogelijk aantal spelers krijgen.” Verder zegt hij dat ze wel nadenken over monetization, maar dit alleen aan de game toevoegt als het eerlijk voelt tegenover de spelers.

Het ranking-systeem is ook nog niet helemaal uitgewerkt, Kaplan geeft aan dat ze veel ideeën hebben, maar dat het lastig is om een individuele ranking vorm te geven in een team-based game. Een echt antwoord op de vraag hoe dit er uit zal gaan zien, heeft hij dus nog niet, maar de volgende bèta zal hierover meer duidelijkheid geven. Als laatste geeft hij aan dat het ook deze keer bij een kleine bèta gehouden wordt. Hij weet dat veel mensen met de game aan de slag willen, maar geeft aan dat ze dit simpelweg nog niet aankunnen.

Zijn jullie al een beetje enthousiast voor Overwatch? De game verschijnt in de lente van 2016 voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. De beta’s zijn voorlopig alleen nog maar beschikbaar op de PC.

Bron: Eurogamer

Overwatch heeft bij terugkeer bèta een progressiesysteem

Overwatch heeft bij terugkeer bèta een progressiesysteem

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch