Menu Premium

Outriders tekst over bestorming Capitol 2 jaar voor bestorming gemaakt

JeffreyHage 06/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De bestorming van het Captiool in Washington begin dit jaar, is je vast wel bijgebleven. In het pas uitgekomen Outriders zit echter gek genoeg een overeenkomst tussen de real life bestorming en een bestorming. In het spel moet je als speler een character redden “from that redneck mob storming DC.” Deze tekst (die twee jaar eerder is geschreven voor het Amerikaanse Capitool is bestormt) heeft dus een voorspellende gave gehad. Het voorspellen van echte gebeurtenissen is dus niet alleen aan The Simspons voorbehouden…

Outriders & het Capitool: Met de billen tegen elkaar

De makers van de game zaten een tijdje toch met de billen tegen elkaar.  De overeenkomst van de game met het echte leven lijkt 1 op 1. Daarom vroegen mensen zich af of de makers niet wat met de bestorming te maken hadden. Gezien het feit dat deze dialoog twee jaar voor de bestorming plaats heeft gevonden, is het echter puur toeval dat deze dialoog zo is geschreven. Zo vertelde een woordvoerder van de developer van Outriders’, People Can Fly: “Any similarities to real-world events are purely coincidental.” People Can Fly komt daar ‘goed’ mee weg. Als dit namelijk niet het geval was, moest de dialoog wellicht uit de game worden geknipt, of erger.

De overeenkomsten zijn overduidelijk

Net zoals in het echte leven worden de bestormers in de game als witte rednecks afgeschilderd. Als Outriders eerder live was gegaan, had de game waarschijnlijk aangepast moeten worden. Nu komt de game er mee weg. Gaming nieuwssite Kotaku (die dit verhaal eerder heeft gemeld) zag echter ook dat de dialoog al in de demo van Outriders zat. Dit helpt de zaak van People Can Fly uiteraard enigszins. Dit is overigens niet de eerste keer dat een game een voorspellende gave heeft. Zo was het bedoeling dat begin 2020 Rainbow Six Quarantaine uit ging komen. Vlak voor het begin van de globale corona pandemie!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch