Menu Premium

Oorlog in Pokémon-land: Twitter-fittie & doodsbedreiging voor Game Freak

Jan Johan Beldrok 11/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aanstaande vrijdag (15 november) is een dag die in de agenda van elke Pokémon-fan al maanden dik omcirkeld staat. Want dan komt Pokémon Sword & Shield uit. Logisch dan ook dat er in de week voorafgaande aan de launch flink over het spel geouwehoerd wordt op social media. Alleen gaat het er dit keer wat minder vreedzaam aan toe dan we normaliter gewend zijn van Pokémon-fans. Ze hebben namelijk onderling beef… en goed ook.

Pokémon community verdeeld in twee kampen

De community is de afgelopen tijd verdeeld geraakt in twee kampen. Het ene kamp vindt dat developer Game Freak de serie geweld aan doet door er onder andere te weinig te weinig innovatie in te verwerken en door honderden klassieke Pokémon niet in de nieuwe titel te stoppen. En met name dat laatste valt een hoop fans zwaar. Heel zwaar. Ze hadden namelijk gehoopt om misschien wel verwacht dat deze editie van Pokémon, de game zou worden die eindelijk alle wezens uit de franchise in zich zou hebben. Niet dus… En die frustratie staken ze niet onder stoelen of banken. Tot aan doodsbedreigingen aan het adres van developer Game Freak aan toe.

#ThankYouGameFreak is trebding op Twitter

Aan de andere kant heb je de fans die Game Freak blijven steunen. Zij zorgden er dit weekend voor dat de hashtag ThankYouGameFreak trending werd op Twitter. De onofficiële hashtag-campagne is opgezet om een ??deel van de negativiteit die Game Freak heeft omringt, tegen te gaan. De actie werd geïnitieerd door Pokémon YouTuber MysticUmbreon, die reageerde op doodsbedreigingen aan het adres Game Freak-medewerkers. Dat Game Feak de steun kan gebruiken kun je zien aan de annulering van het lanceringsevenement voor de game in Tokio. Als officiële verklaring wordt ‘operationele redenen’ gegeven, maar we betwijfelen of dat zo is. Het is oorlog in Pokémon-land en dit is even weird als triest.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch