Menu Premium

Ontwikkeling van Disney Infinity kostte meer dan 100 miljoen dollar

Gamekings Redactie 16/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Door al het next-gen geweld zou je bijna vergeten dat de game-industrie uit meer dingen bestaat dan alleen Microsoft en Sony. Zo heb je nog Disney, die eigenlijk op elk gebied al faam haalde, maar wat games betreft een beetje achter bleef. Ze zetten nu vol in op hun aankomende game en hebben daarvoor diep in de buidel getast. De ontwikkeling van Disney Infinity kostte meer dan 100 miljoen dollar, waarmee het een ontzettend ambitieus project is.

Honderd miljoen dollar, daar kun je een behoorlijke stapel auto’s, huizen en andere dingen van kopen. Disney heeft dit keer besloten om deze smak geld te steken in de ontwikkeling van Disney Infinity en dan hebben we het echt alleen over de ontwikkeling van de game. Overige kosten, zoals marketing, zijn daar niet in meegenomen (Disney kennende zullen die kosten ook niet misselijk zijn). Disney heeft er grote baat bij dat de game daadwerkelijk een knaller wordt. Niet alleen is er erg veel geld in de ontwikkeling gestoken, ook gaat deze game de maatstaf worden van volgende Disney-games. Als de game niet goed loopt, dan heeft dat gevolgen voor de verdere Disney-games die er gaan komen. Er staat dus veel op het spel. Ondanks het grote succes met films, televisie en attractieparken wil het met de games helaas nog niet echt lukken bij Walt Disney. Epic Mickey kwam uit in 2010, maar het lukte niet eens op de productiekosten eruit te halen. Club Penguin en Playdom hebben in zijn totaliteit meer dan 900 miljoen gekost en ook deze twee Disney-games leverden niet genoeg op. Het is dan ook de bedoeling om nu wél succesvol te zijn.

Disney Infinity komt op 23 augustus uit in Europa. Disney heeft erg veel geld gestoken in de ontwikkeling en nu is het afwachten of deze game daadwerkelijk het succes zal brengen waar ze al jaren op hopen. De game komt uit voor de Wii, de Wii U, de Xbox 360, de PlayStation 3 en de Nintendo 3DS. Er zit ook nog een PC-versie aan te komen, maar wanneer die het licht gaat zien is nog niet bekend. Voor Disney is het hopen op eindelijk een zak met geld en voor de gamers op een goede game. We gaan het volgende week meemaken.

Ontwikkeling van Disney Infinity kostte meer dan 100 miljoen dollar

Ontwikkeling van Disney Infinity kostte meer dan 100 miljoen dollar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch