Menu Premium

Officiële voorronde WK Cosplay tijdens Firstlook Festival

Karim Shehata 12/06/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat we bij Gamekings van de E3 een waar feest maken, is natuurlijk duidelijk. Aan het eind van het jaar geven we echter ‘ons eigen feestje’, in de vorm van Firstlook Festival! Dit jaar gaat er groots uitgepakt worden met onder meer eSports en cosplay, en over dat laatste is nu nieuws. De officiële voorronde van het Wereldkampioenschap Cosplay vindt namelijk plaats tijdens Firstlook Festival. Op Firstlook Festival wordt de Nederlandse afvaardiging naar het officiële WK Cosplay in augustus 2016 dus bepaald.

Blammo Events is voor deze voorronde een samenwerking aangegaan met Stichting J-Pop, onder meer de organisator van de AnimeCon. Als deelnemer zit je overigens ook gebakken bij Firstlook Festival, want cosplayers krijgen een eigen podium, een eigen kleedruimte en bar, verschillende wedstrijden, een kingsize foto wall op basis van cosplay-stijl en als klap op de vuurpijl zelfs winkels. Cosplayers hebben op Firstlook Festival 2015 dus een eigen domein.

De voorzitter van Stichting J-Pop, genaamd Niels Viveen, heeft gereageerd op deze samenwerking: “Het is voor ons ook heel spannend om WCS van AnimeCon te verplaatsen naar Firstlook Festival”, aldus Niels Viveen. “Voor de cosplayers die al eerder bij ons mee deden aan de voorronde streven we er naar om behalve de locatie, zo veel mogelijk vertrouwd te laten zijn. Voor de nieuwe deelnemers en het publiek op Firstlook Festival gaan we nog meer ons best doen om een super event neer te zetten.”

Firstlook Festival vindt dit jaar plaats op 9, 10 en 11 oktober in de Jaarbeurshallen te Utrecht. Kan jij ook niet wachten tot het zover is?

Officiële voorronde WK Cosplay tijdens Firstlook Festival

Officiële voorronde WK Cosplay tijdens Firstlook Festival

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch