Menu Premium

Oculus Quest gaat als warme broodjes over de plank

Reilly 30/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Facebook lijkt een hit te pakken te hebben de Oculus Quest. Hoewel het geen officiële verkoopcijfers publiek maakt, heeft de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, wel bekend gemaakt dat de vraag naar het product hoger is dan de voorraad. In een toespraak aan Facebook aandeelhouders zei Mark het volgende:

This quarter, we shipped Oculus Quest, our first all-in-one headset with no wires and full freedom of movement. It has gotten great reviews and we’re selling them as fast as we can make them. More importantly, we’ve delivered an experience that people keep using week after week, and buying more content.

De Oculus Quest

Nieuwste telg in de Ocolus productlijn

De Oculus Quest is de nieuwste headset van het bedrijf. De Oculus Quest is een zogenaamde “standalone” headset. Dit betekent dat je geen computer nodig hebt om de headset te kunnen gebruiken. Alle technologie is in de bril zelf verwerkt. Afgezien van dat je dus geen krachtige PC nodig hebt om de headset te kunnen gebruiken, heb je hierdoor ook geen last van slingerende kabels. Daar staat tegenover dat de technische prestaties natuurlijk wel gelimiteerd zijn. Ook is het een erg gesloten systeem: in principe kun je er alleen games en apps op draaien die te vinden zijn in de Oculus Store. Hierom concludeerden onder andere Jelle en Koos dan ook dat er nog te weinig games op te spelen zijn. Doe je echt je best dan kun je wel SteamVR games erop spelen, maar daar moet je dus wel wat trucjes voor uithalen.

De goedkoopste versie met 64GB opslag heeft een prijs van ongeveer €450,- euro. Wil je een verdubbeling in opslag dan kun je 100 euro extra bijleggen.

De concurrentie

Facebook is natuurlijk niet de enige partij die probeert een VR headset aan de man te brengen. Valve kwam eerst met haar Vive headset, in samenwerking met HTC. Sinds vorige maand heeft het echter de Vive Index uitgebracht, die als complete set (inclusief controllers en basestations) €1,079,- euro kost. Flink pittig dus. Mocht je echter al basestations en controllers bezitten dan kun je de headset ook losstaand aanschaffen voor €539,-.

De Valve Index

De andere grote concurrent bevindt zich in console-land: Sony. De PSVR zien we misschien niet dagelijks veel terug in het wild maar toch heeft het bedrijf al meer dan 4 miljoen exemplaren weten te verkopen. Recent zijn er veelbelovende geruchten uitgekomen over de PSVR2. Sony ziet dus ook nog toekomst in de markt.

 

Hoewel Mark’s uitspraken niet alles zeggen – voor hetzelfde geld produceert Facebook maar 10 stuks per dag – lijkt het er wel sterk op dat de Oculus Quest bij het grote publiek aanslaat. We zijn benieuwd hoe zijn uitspraken vertalen in harde verkoopcijfers. Wil je weten wat Jelle en Koos van de Ocolus Quest vinden? Check dan hierrr hun ervaringen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch