Menu Premium

Dit zijn mogelijk de indrukwekkende PSVR 2 specificaties

Reilly 17/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens de laatste cijfers heeft de PSVR zo rond de 4,2 miljoen stuks verkocht. Niet niks natuurlijk maar ook niet super indrukwekkend wanneer je met de install base van bijna 100 miljoen PS4 consoles vergelijkt. Toch ziet Sony duidelijk nog wel heil in de virtual reality bril: er zijn namelijk patenten uitgelekt van de opvolger.

Specs, Specs, Specs

Specs zijn natuurlijk belangrijk voor virtual reaility. Uiteindelijk gaat virtual reality tenslotte om immersie, dus de specificatie van de bril moeten goed genoeg zijn om ontwikkelaars in staat te stellen die immersie te bieden.
De uitgelekte patenten suggereren dat de volgende generatie een resolutie van 2560 bij 1440 zal hebben – een aanzienlijke verhoging van de originele 1920 bij 1080. Verder zal hij een refresh rate hebben van 120 hertz. Ook opmerkelijk: de originele PSVR heeft een field of view van 100 graden. De volgende generatie zal echter een field of view hebben van 220 graden. Een aanzienlijke verandering dus – als we de geruchten mogen geloven.

PSVR eye-tracking en head-tracking

Een groot verschil met de originele PSVR zal zijn dat de opvolger ingebouwde eye-tracking zal hebben. Hiermee kan de headset nauwkeurig bijhouden waar de gebruiker naar kijkt. Niet alleen kan dit natuurlijk gameplay technisch voordelen bieden, maar het zou ook kunnen helpen bij de prestatie van de headset. Als de headset weet waar een gebruiker naar kijkt dan hoeft het de objecten die niet door de speler te zien zijn niet op net zulke hoge resolutie te renderen – wat weer prestatie ten goede komt.

Draadloos

Misschien wel een van de pijnpunten van VR headsets: kabels. Doorgaans is je VR headset tijdens gebruik nog altijd met kabels verbonden aan je apparaat van keuze. Hier zijn wel oplossingen voor (denk aan bijvoorbeeld de Vive Wireless Adapter, waar je rustig 350 euro voor neerlegt) maar toch blijft het een heikel punt. Ook Sony zal dit weten. Als we de patenten mogen geloven zal de nieuwe PSVR ook draadloos te gebruiken zijn en zou de batterij in dat geval het zo’n 5 uur lang moeten kunnen volhouden.

Slag om de arm

Wanneer de PSVR 2 – en de PS5 natuurlijk – uitkomen weten we natuurlijk nog niet. En we kunnen ook niet blind uitgaan van deze geruchten. Des te meer omdat er een opmerkelijke prijs de rondte gaat, die moeilijk te geloven is: $250. Gezien de genoemde specs en features is dat een bijzonder laag bedrag. Misschien dus wel te goed om waar te zijn. Maar we kunnen altijd blijven hopen natuurlijk!

Overigens zijn er al eerder geruchten geweest over de volgende PSVR. Zo zou Sony ook werken aan een VR handschoen en…broek? Lees dat bericht hier.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch