Menu Premium

Nintendo Switch wereldwijd inmiddels 1,5 miljoen keer verkocht

Maarten van Steijn 14/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl de Nintendo Switch nog geen twee weken uit is, zijn er al een hele reeks aan verkoopcijfers bekendgemaakt door analyse bedrijf SuperData. Nu blijkt dat de Switch in de Verenigde Staten met 500.000 stuks tot dusverre koploper is als het gaat om het aantal verkochte exemplaren. Ook in Japan, de thuisbasis van Nintendo, rolt de Switch lekker over de toonbank met 360.000 verkochte consoles.

Naast deze droge cijfers, is bijvoorbeeld ook bekend dat 89% van de consumenten die de Switch aangeschaft hebben, hier The Legend of Zelda: Breath of the Wild direct bij hebben gekocht. Dit percentage is uiteraard exclusief de verkochte aantallen van de Wii U versie.

Positieve vooruitzichten voor Nintendo

Nu Nintendo met de Switch een mooie start heeft gemaakt, hebben ze een verkoop streven naar buiten gebracht. Ze hopen namelijk tegen het einde van maart, grofweg een maand na de release dus, 2 miljoen stuks wereldwijd verkocht te hebben. Positieve vooruitzichten voor Nintendo dus, maar of de verkoopcijfers ook de rest van het jaar op gewenste hoogte blijven, is nog maar de vraag natuurlijk.

Ben jij zelf ook meegevoerd in de Switch hype van de afgelopen weken? En zijn deze cijfers voor jou dan ook geen verrassing geweest? Laat het gerust achter in de reacties!

Bron: gamesindustry.biz

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch