Menu Premium

‘Nintendo Switch krijgt GameCube Virtual Console, Mario Sunshine en Smash Bros. Melee draaien al op de Switch’

Rens van Nerum 07/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ga even zitten, houd je vast en luister even naar dit focking gruwelijke nieuws! De Nintendo Switch gaat namelijk, volgens bronnen van Eurogamer, voorzien worden van een Nintendo Gamecube Virtual Console!

Ahhhh ken je het nog? Die goede oude tijd dat je nog lekker Luigi’s Mansion, Super Mario Sunshine en Super Smash Bros. Melee speelde op die vierkante paarse (zwarte of zilvere) kubus van Nintendo? Ja de tijd van de Nintendo GameCube is ons zeker bij gebleven, maar nu kun je die tijd waarschijnlijk gaan herleven op de Nintendo Switch! De console zelf was niet heel erg populair, echter waren er toch aardig wat games op die razend populair waren. Naast de hierboven genoemde titels waren er natuurlijk ook games als Metroid Prime, The Legend of Zelda: The Wind Waker, Super Mario Kart: Double Dash, Resident Evil 4 etc.

Een aantal van deze games schijnen zelfs al klaargestoomd te zijn voor de Nintendo Switch, te weten Super Mario Sunshine, Luigi’s Mansion en Super Smash Bros. Melee. Ook zou Animal Crossing al in de testfase zitten om naar de Nintendo Switch te komen en zou Nintendo met het team van de Switch in overleg zijn voor een heuse GameCube controller adapter, aansluitbaar op de Switch.

Voorheen hadden de Wii, Wii U, en 3DS ook Virtual Consoles waarop je oudere Nintendo-games kon herleven en de Nintendo Switch zal dit dus waarschijnlijk ook gaan krijgen, inclusief de veelgevraagde GameCube-ondersteuning dus. Nintendo wilde echter nog niet reageren op dit nieuws.

Als alle lekken kloppen, dan wordt 2017 een jaar voor Nintendo waar je gerust ‘U’ tegen kunt zeggen. Als alles klopt, krijgen we in de eerste drie maanden na de release een nieuwe Super Mario en Splatoon, krijgt de Switch een derde versie van Pok√©mon Sun and Moon te verwerken en dan vergeten we nog bijna dat Zelda: Breath of the Wild ook nog uit moet gaan komen in 2017.

Wij zijn natuurlijk hyped als een malloot hiervoor! Hoe denk jij over dit nieuws? Is dit een reden voor jou om de Switch te halen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch